Gündem

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları atandı

Devlet Personel Başkanlığı tarafından noter huzurunda yapılan kurayla şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 559 kişi atandı.

27.03.2017 - Güncelleme : 27.03.2017
Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları atandı

ANKARA

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından noter huzurunda yapılan kurayla şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 559 kişi atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 3713 sayılı Kanunun ek 1'inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hak sahibi olduğu tespit edilerek DPB'ye bildirilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurasının bugün yapıldığı bildirildi.

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumlarının dikkate alındığı belirtilerek, şunlar ifade edildi:

"559 istihdam hakkı sahibinden; 287'sinin öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar esas alınarak öğretmen, hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, çocuk eğiticisi gibi memur kadrolarına, 270'inin hizmetli kadrolarına, ikisinin ise işçi kadrolarına atama teklifleri yapılmıştır. Atananların 362'si erkek, 197'si ise kadındır. Bakanlıklar, bağlı ve ilgili kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, üniversite ve belediyeler olmak üzere toplam 83 kamu kurum ve kuruluşuna atama teklifi yapılmıştır."

Açıklamada, atama teklif sonuçlarına www.dpb.gov.tr adresinden ulaşabileceği duyurularak, "İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir." bilgisine yer verildi. 

Muhabir: Özcan Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.