Dolar
32.38
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.80
BTC/USDT
70,835.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturmasında 6 kişi tutuklandı

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden aralarında Merkez Valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 6'sı tutuklandı.

14.02.2016 - Güncelleme : 15.02.2016
'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturmasında 6 kişi tutuklandı

İSTANBUL

İstanbul merkezli "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden aralarında Merkez Valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan 17 şüpheli, nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliğinde yaklaşık 7 saat ifade verdi. 

İfade işlemlerinin ardından hakimlik, şüphelilerden Merkez Valisi Ahmet Pek, İsmail Kılınç, Hamza Bayındır, Zafer Karaman, Ayhan Koç ve Oktay Bulduk'un, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 

Hakimlik, şüphelilerden Abdurrahman Eser, Adem Eraslan, Bülent Durmuş, İlyas Varlı, İlyas İcik, Kadir Koray Toruk, Kutay Karpat Eroğlu, Mustafa Karataş, Sabahattin Aytekin, Harun Ağa ve Yusuf Özdemir'in ise dosyadaki mevcut delil durumu ve şüphelilerin görevdeki hiyerarşik konumları dikkate alınarak serbest bırakılmasına hükmetti. 

Şüphelilerden Karataş ve Ağa'ya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Paralel Devlet Yapılanması'nın "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla görülen dava kapsamında halen tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bu soruşturma kapsamında ifade vermek için bugün cezaevinden getirileceği öğrenildi. 

Muhabir: Yunus Ege

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın