Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,207.56
ETH/USDT
3,574.50
BTC/USDT
70,549.00
BIST 100
9,038.03
Gündem

Şerife ninenin adı hastaneye verilecek

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesindeki devlet hastanesinin acil servisine, çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur'un adı hastaneye verilecek.

19.04.2016 - Güncelleme : 19.04.2016
Şerife ninenin adı hastaneye verilecek

ANKARA - DUYGU YENER 

Türkiye'yi duygulandıran Şerife Cesur'un çamurlu olduğunu fark ettiği ayakkabılarını çıkardığı görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuyla paylaşılması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Kırıkkale Sulakyurt Devlet Hastanesi'nin adını "Şerife Cesur" olarak değiştirme kararı aldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şerife Nine'nin ayakkabılarını çıkararak acil servise girdiği görüntülere ilişkin, "Bu büyük milletin değerlerinin ne kadar derin ve köklü olduğunu gösteren çok güzel bir fotoğraf. Sağlık sorunu için bir hizmet aldığı mekana giden büyüğümüzden, bu milletin değerlerinin temsili uygulamasını görmüş olmak, bu milletin ne kadar büyük olduğunun ve güçlü değerleri olduğunun ifadesini temsil etti." değerlendirmesinde bulundu.

"Şerife anne sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti"

Şerife Nine'nin bu davranışının gençlere örnek olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"O gün gerçekten gençlere, bu değerin yansıtılması anlamında verdiği değer için teşekkür ediyorum. Ayakkabılarını çıkarmasına gerek yok. Hiçbir hastamızdan böyle bir talebimiz de yok. O duyarlılık, hassasiyetin verdiği bir mesaja ülke olarak da millet olarak da büyük ihtiyacımız var. O mesajdır. Bir hastanın hassasiyetinin nereye kadar varabileceğinin mesajına özellikle sağlık camiası olarak büyük ihtiyacımız var. 

Şerife annemiz, sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti. Milletin kadim değerleri anlamında önemli mesaj verdi. Bu nedenle Kırıkkale'ye, Sulakyurt'a gidiyoruz. Sulakyurt Devlet Hastanesi'ne Şerife annemizin adını veriyoruz. Rabbim kendisinden razı olsun. Ömrünü bereketli kılsın. Haberin Türkiye'ye mal olması anlamında Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.