Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.19
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,828.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Server Yayınları Genel Müdürü Çelen: Kuran ve Sünnet bir bütündür, ayrılamaz

Server Yayınları Genel Müdürü Çelen, "Kuran ve Sünnet bir bütündür, ayrılamaz. Efendimiz'in hayatı, Kur'an-ı Kerim'in en büyük tefsiri aslında." dedi.

21.06.2017 - Güncelleme : 21.06.2017
Server Yayınları Genel Müdürü Çelen: Kuran ve Sünnet bir bütündür, ayrılamaz Fotoğraf: AA / Musa Alcan

İSTANBUL - MUSA ALCAN

Server Yayınları Genel Müdürü İbrahim Çelen, doğruyla yanlışı ayırt etmenin zorlaştığını ve Kur'an-ı Kerim'le ve sünnetin yanında ehli takva alimlerin mesajlarını da topluma ulaştırmak gerektiğini belirterek, "Toplumun, dünya-ahiret ekseninde bir farkındalığa sahip olması önemlidir. Çünkü ilahi ölçüler ışığında aydınlanmış bir topluma ihtiyacımız var." dedi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle dini içerikli yayınlarda sahih (doğru) bilgi kaynağına ulaşmanın önemine değindi.

Kur'an-ı Kerim ve sünnetin bir bütün olduğuna işaret eden Çelen, bu doğrultuda sahih bilgi kaynaklarını topluma ulaştırma gayretinde olduklarını söyledi.

Çelen, dünyanın her yerindeki Müslümanların sıkıntılar yaşadığına dikkati çekerek, "Müslüman Müslümanın kardeşidir hadisi şerifine rağmen kardeşin kardeşi kırdığı bir coğrafyada yaşıyoruz maalesef. İslama düşmanlık edenlerin mezhep savaşlarını körüklediği bir ortamda, her şeye rağmen Müslümanların birlikte hareket edebilmeyi başarması lazım. İnanıyorum ki insanlar Kur'an-ı Kerim ve hadislerin anlamıyla buluşabilirse kardeşliğin gereğini de yapacaktır." diye konuştu.

"Kuran ve Sünnet bir bütündür, ayrılamaz"

Çelen, bireyin farkındalık kazandığında doğruyu aramaya başlayacağını vurgulayarak, "Önemli olan da ihtiyaç hissettikten sonra hangi kaynağa yöneleceği. Bilmeyen bir insan, doğru zannederek yanlışa sürüklenebilir. Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimiz vasıtasıyla indirildi ve tüm insanları muhatap alıyor. Kur'an-ı Kerim'i okumalı, anlamaya ve uygulamaya çalışmalıyız ama sadece meale odaklanmanın yeterli olmayacağı, Peygamber Efendimiz'in yaşantısının dikkate alınmadan doğruya ulaşılamayacağı açıktır. Çünkü Kuran ve Sünnet bir bütündür, ayrılamaz. Efendimiz'in hayatı, Kur'an-ı Kerim'in en büyük tefsiri aslında." ifadelerini kullandı.

Ehli takva alimlerin eserlerinin de yol gösterici olduğunun altını çizen Çelen, şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim'i anlayan, Peygamberimiz'in yolundan giden günümüz ehli takva alimlerinin yayınları da önemli. Çünkü o alimler de eserlerini ayet ve hadisler ışığında oluşturuyor, günümüz meselelerini Kuran ve sünnet çizgisinde yorumluyorlar. Onların eserlerini de okurlarla buluşturuyoruz. Mesela merhum Mehmed Zahid Kotku'nun meşhur 'Tasavvufi Ahlak' eserini yayımlıyoruz. Hicri üçüncü asırdan itibaren tasavvuf üzerine yazılan eserlerin temel gayesi tasavvufi düşünce ve yaşantının, ilminin yanlış anlayış, uygulama ve söylemlerden arındırılmasıdır. 5 ciltlik 'Tasavvufi Ahlak' eserimiz de bu yönde önemli bir vazifeyi yerine getirecektir."

Çelen, geniş bir yayın yelpazesine sahip olduklarını aktararak, Doç. Dr. Hasan Tahsin Feyizli'nin hazırladığı, Kur'an-ı Kerim ve tefsirli mealden oluşan "Feyzül Furkan" eserinin bugüne kadar yüzbinlerce insana ulaşan çok önemli bir kaynak olduğuna vurgu yaptı.

Tüm kitaplar elektronik ortamda

Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetler ve Hz. Muhammed'in yaptığı dualardan oluşan "Dua" kitabının da çok ilgi gördüğüne değinen Çelen, tüm eserlerin e-kitap versiyonlarının da bulunduğunu, "Feyzül Furkan" ve "Dua" kitaplarının ise ayrıca mobil uygulamalarının yapıldığını dile getirdi.

İbrahim Çelen, Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan'ın "İslam'da Dostluk ve Kardeşlik Adabı" isimli eserini çok önemsediklerini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kitap, İmam Gazali'nin 'İhyau Ulumi'd-Din' adlı eserinden yapılmış bir tercüme çalışması. Kitabın önsözünde merhum Esad Coşan, 'Çeşitli halk tabakalarıyla ülfet, kardeşlik, arkadaşlık ve iyi geçinmenin adabına dair bir kitap' ifadelerine yer veriyor. Dostluk ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan günümüzde bu eserin nice faydalara vesile olmasını ümit ediyoruz. Yine Esad Coşan'ın alanındaki önemli eserlerden biri olan İstanbul'un Fethi ve Fatih kitabını da okurların hizmetine sunuyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.