Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,215.92
ETH/USDT
3,595.00
BTC/USDT
71,284.00
BIST 100
9,046.46
Gündem

Siirt merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 2 tutuklu

Siirt merkezli 6 ilde FETÖ/PDY yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 2'si tutuklandı.

Zekeriya Güneş  | 31.05.2016 - Güncelleme : 31.05.2016
Siirt merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 2 tutuklu

Siirt

SİİRT

Siirt merkezli 6 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 2'si tutuklandı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 Mayıs'ta 6 ilde başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye çıkarılan şüphelilerden 5’i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Paşa K, İlbey Ö, Mustafa A. ve İsmail G. tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan örgütün sözde eski il sorumlusu Paşa K, sözde il sorumlusu yardımcısı Mustafa A. "terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, terör örgütüne finans sağlamak" suçundan tutuklandı, İlbey Ö. ve İsmail G. ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında firari olan bir şüphelinin yakalanmamasına çalışılıyor.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, terör örgütüne finans sağlamak" iddiasıyla ilgili Siirt merkezli Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay'da 58 zanlıya ait 65 adreste suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 10 şüpheliden 9'u gözaltına alınmışı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın