Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi

Şırnak'ta düzenlenen, "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ve "Genç Bilaller Ezan Okuma" yarışmalarının finali yapıldı.

16.01.2018 - Güncelleme : 16.01.2018
Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi Fotoğraf: AA/Ekrem Payan

ŞIRNAK

Şırnak'ta Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ve "Genç Bilaller Ezan Okuma" yarışmalarının il finali yapıldı.

Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesi konferans salonundaki programa Şırnak ve ilçelerinden gelen imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulu öğrencileri katıldı.

İlçelerde dereceye girenler jüri tarafından değerlendirilirken öğrencilerden oluşan ilahi gurubu da ilahiler okudu.

Programda konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, yarışmanın önemine değinerek şunları söyledi:

"Eğer Kur'an ve sünneti hayatımıza tam anlamıyla tatbik edersek hem bu dünyada hem de öbür dünyada saadete ermiş oluruz. Başımız dik olur. Tam tersine eğer onu hayatımıza tatbik edemezsek sıkıntı yaşarız ki şu an zaten sıkıntıları yaşıyoruz toplum olarak. Eğer bugün ülkemizin bir bölgesinde Şırnak da dahil birileri ellerine silah alıp masum kanı döküyorsa bunun altında dinsizlik yatıyor. Dinini, imanını bilen biri bunu yapmaz, kardeş kanına girmez. Elalemin, ne idiği belirsiz yabancı güçlerin piyonu olmaz. Bu memlekete bu topraklara ihanet etmez."

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise yarışmaların birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olmadığını belirterek, "Bu yarışmaların güzelliği vardır. Sizler bizim gözümüzde zaten birincisiniz. Annelerinizin, babalarınızın gözünde zaten birincisiniz. Bu yarışmanın kazananı sizlersiniz. Rabbim sayınızı artırsın." diye konuştu.

Programın sonunda dereceye girenler ödüllendirildi.

Muhabir: Ekrem Payan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın