Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.50
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,122.48
Gündem

'Sokak hayvanları susuz kalmasın'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Sokak hayvanları susuz kalmasın. Yapacağınız küçük bir katkı onların daha rahat bir yaz geçirmesini sağlayabilir." dedi.

25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
'Sokak hayvanları susuz kalmasın'

ANKARA - ZEHRA AYDIN

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarının da arttığını söyledi.

Hava sıcaklıkların yükseldiği bu günlerde insanlar gibi hayvanların da su ihtiyaçlarının arttığını belirten Eroğlu, "Bizler duyarlı bir vatandaş olarak bu konuyu göz ardı etmemeli ve sokak hayvanlarına karşı olan vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Kapı önlerine bırakacağımız bir kap su onların daha rahat bir yaz geçirmesini sağlar. Sokak hayvanları susuz kalmasın. Yapacağınız küçük bir katkı onların daha rahat bir yaz geçirmesini sağlayabilir." diye konuştu.

"Vatandaşlarımıza su kapları dağıtıyoruz"

Kültürün de hayvan sevgisinin önemine işaret ettiğini vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz onları can dostlarımız olarak görüyoruz. Geçmişte atalarımız park ve bahçelere 'sulak' tabir edilen su kaplarını koyarlardı. Biz de bakanlık olarak yaz aylarında sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla vatandaşlarımıza su kapları dağıtıyoruz. Bu minvalde, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve desteklenmesi maksadıyla 12 Otomatik Yem ve Su Makinası ile 100 bin mama ve su kabını sivil toplum kuruluşları ile birlikte 2015 yılından bu tarafa dağıttık. Vatandaşlarımız geçmişteki bu geleneği bu sayede devam ettirebilirler."

Sokak hayvanlarını koruma kanunu değişiklikleri hazır

Eroğlu, sokak hayvanlarını korumaya yönelik bakanlık olarak var güçleriyle çalıştıklarına işaret ederek, "Sokak hayvanlarının da haklarının olduğunun farkındayız. 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu'nda önemli değişiklikler öngören kanun değişikliği hazırlıklarımızı tamamladık. Cezai müeyyidelerle hayvanlara yönelik suçların önlenmesi, bilinçlendirme, eğitim ve sahiplendirme, temel ilkeleri çerçevesinde hazırlanmış bu kanunun en kısa sürede meclisten geçmesini hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın