Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,781.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Sonik patlama'nın provası 3 ay önce yapılmış olabilir'

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen "sonik patlama"nın provasının, 12 Nisan'da Kayseri'de yapıldığından şüpheleniliyor.

24.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Sonik patlama'nın provası 3 ay önce yapılmış olabilir'

KAYSERİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen "sonik patlama"nın provasının, 12 Nisan'da Kayseri'de yapıldığı şüphesi ortaya çıktı.

Kayseri'de 12 Nisan'da akşam saatlerinde tüm ilçeler ve civar illerden de hissedilen büyük bir patlama sesi duyulmuş, patlama sesinin bölgeden geçen bir savaş uçağının ses duvarını aşmasıyla oluşan sonik patlama olduğu tespit edilmişti.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın, olayın ardından Kayseri Valiliği'ne yazdığı resmi yazıda, ilgili kurumun yazılı veya şifahi olarak emniyete uçuşla alakalı herhangi bir bilgi vermediğini ifade ettiği belirlendi.

Şiddetli patlama sesinden dolayı vatandaşların 155 polis imdat hattına çok sayıda ihbarda bulunduğu, yapılan kontrollerde kentin herhangi bir yerinde patlama gibi olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı belirtilen yazıda, uçağın neden olduğu patlama sesiyle ilgili kurumlardan kamuyu aydınlatıcı kesin ve net bir açıklama yapılmadığına işaret edildiği anlaşıldı.

Patlamanın provası yapılmış olabilir

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın'ın bilgisi dahilinde uçarak sonik patlamaya neden olan savaş uçağıyla, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara semalarında savaş uçaklarının yaptığı sonik patlamanın provasının yapılmış olabileceği değerlendiriliyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de o tarihlerde sık sık Kayseri'ye gelip gittiği yönündeki bilgileri de inceleyen Emniyet Müdürlüğü, nisan ayındaki sonik patlamanın Ankara'da 15 Temmuz'daki benzer olayla ilgisini ortaya koyabilmek için araştırma başlattı.

Muhabir: Musa Özyürek


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.