Gündem

Sosyal medyada terör örgütü propagandasına 10 tutuklama

Şanlıurfa ve Antalya'da, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG'nin propagandasını yaptıkları ve Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 zanlıdan 10'u tutuklandı.

20.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
Sosyal medyada terör örgütü propagandasına 10 tutuklama

ŞANLIURFA

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü "PKK/KCK/PYD/YPG'nin propagandasını yaptıkları, "Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde ve Cumhurbaşkanına hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları" belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramaların ardından 13 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 8'i tutuklandı. 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da sosyal medyada terör propagandası yapan 2 kişi tutuklandı 

Antalya'da sosyal medyada terör propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlıdan 2'si tutuklandı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin sosyal medyada terör propagandası yaptıkları iddiasıyla 13 Şubat'ta gözaltına alınan Halkevleri Antalya Temsilcisi Kutay M, Serdar B, Yusuf T. ve Mustafa A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Kutay M. ve Serdar B. tutuklandı, diğer iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Mahkeme kararının ardından Halkevleri üyesi bir grup, Antalya Adliyesi önünde tutuklamaları protesto etti. Çevik Kuvvet ekiplerince adliye bahçesinden çıkarılan grup üyeleri daha sonra karayolunu trafiğe kapatmaya çalıştı. 

Uyarıları dikkate almayan 9 kişi gözaltına alındı. 

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan,Levent Kişi,Gülsem Adam

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.