Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.20
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,117.45
Gündem

Stajyer sürücüler yollara 'trafik adabı' ile çıkacak

Milli Eğitim Bakanlığınca 13 Şubat'ta düzenlenecek ehliyet teori sınavlarında 380 bin stajyer sürücü adayı, ilk kez yöneltilecek "trafik adabı" dersi sorularını yanıtlayacak.

Selma Kasap  | 26.01.2016 - Güncelleme : 26.01.2016
Stajyer sürücüler yollara 'trafik adabı' ile çıkacak

Ankara

ANKARA - Selma Kasap

Milli Eğitim Bakanlığınca 13 Şubat'ta düzenlenecek ehliyet teori sınavlarında 380 bin stajyer sürücü adayı, ilk kez yöneltilecek "trafik adabı" dersi sorularına cevap verecek. Sınavı geçenlere verilecek "stajyer sürücü" ehliyetlerine sahip olanların belgeleri, 2 yıl süresince 75 ceza puanını doldurmaları halinde iptal edilecek.

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Lokman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stajyer sürücülük uygulamasına Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 1 Ocak 2016'dan itibaren geçildiğini hatırlattı.

Yıldırım, stajyer sürücülük süresinin 2 yıl olarak belirlendiğini ve bu süre içinde stajyer sürücülerin, 0,20 promil alkollü yakalanmaları, kırmızı ışık, yaya üstünlüğü ve hız sınırı gibi ihlallerle 75 ceza puanını doldurmaları halinde sürücü belgelerinin iptal edileceğini ve yeniden sürücü kursuna başvuruları gerekeceğini belirtti. Yıldırım, "Bunlara dikkat ettiklerinde stajyer sürücülerin hiçbir sorunla karşılaşmayacaklarını düşünüyoruz. Bize göre, toplum açısından benimsenmesi gereken ve aslında geç kalınmış bir uygulama" dedi.

Yıldırım, "stajyer sürücü" uygulamasına geçişteki ilk teori sınavının 13 Şubat'ta yapılacağını, sınava 380 bin sürücü adayının başvuru yaptığını bildirdi.

Adayların ehliyet teori sınavında, trafik ve çevre, ilk yardım ile araç bilgisine ek olarak ilk kez trafik adabı dersinden soruları da yanıtlayacağını aktaran Yıldırım, "Adayların trafik adabı dersini iyi özümsemelerini ve yollara çıktıklarında daha güvenli bir sürüş için stresten uzak ve yaya güvenliğine daha saygılı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın