Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,456.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Sultanahmet'te 100 bin hatim duası yapıldı

İstanbul genelindeki tüm camilerde cuma namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı yapıldı.

İsmail Özdemir  | 14.07.2017 - Güncelleme : 14.07.2017
Sultanahmet'te 100 bin hatim duası yapıldı

Istanbul

İSTANBUL

İstanbul genelindeki tüm camilerde cuma namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı yapıldı.

Sultanahmet Camisinde cuma namazı öncesi İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen programda, şehitler için okunan 100 bin hatmi şerifin duası yapıldı.

Namaz öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, 15 Temmuz'un tarihte üzüntü verici, acıyla anılacak, çok ibret alıcı bir olay olduğunu söyledi.

Göğsünü tanklara siper eden milletin bir destan yazdığını ifaden eden Yılmaz, bu manada hem çok hüzünlü hem de sevinçli olduklarını kaydetti.

Müftü Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sevinçliyiz çünkü en zor zamanlarda bile milletimizin neler yapabileceğini, bizim insanımızın cesaretini, öz güvenini, vatan ve millet için fedakarlığını görmüş olduk. Bunun senei devriyesi münasebetiyle uzun süreden beri bir hazırlık yapıyoruz. Şehitlerimiz için 100 bin hatim okuttuk Türkiye genelinde, cuma saatinde bir Kur'an ziyafeti yapılacak, hatimlerin duası yapılacak. Bugüne has, bugünün önemini anlatan hutbemiz olacak, bu hutbe Sultanahmet ve benzeri camilerimizde İngilizce ve Arapça olarak da verilecek."

Programların devam edeceğini belirten Yılmaz, "Köprüde yapılacak olan program, Edirnekapı'daki şehitlikte 15 Temmuz münasebetiyle 30 hafızımıza 14 saat süreyle Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okutacağız, İstanbul'un ve Türkiye'nin her yerinde 15 Temmuz'un yaşaması ve yaşatılması adına programlar yapacağız." dedi.

FETÖ'nün 40 yıldır din kisvesi altında insanları kandırdığını, sonunda ihanete düşen şebekenin ortaya çıkması anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, diğer bir önemli olanın da halkın bu ihanet şebekesini durdurabilmesi olduğunu aktardı.

Cuma namazını İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırırken, hutbede 15 Temmuz direnişinin önemini anlattı.

Öte yandan İstanbul'daki tüm yaz Kur'an kurslarında "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın