Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,456.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Terör mağduru vatandaşlar aylar sonra evlerine kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının bazı bölgelerde kaldırılmasının ardından terör mağduru vatandaşlar aylar sonra evlerine döndü.

Fikret Kavgalı  | 27.08.2016 - Güncelleme : 27.08.2016
Terör mağduru vatandaşlar aylar sonra evlerine kavuştu Fotoğraf AA: Fikret Kavgalı

Diyarbakir

DİYARBAKIR 

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerden bazıları, Çiçekçi ve Dabanoğlu sokakta yasağın sabah sona ermesiyle 9 aydır hasretini çektikleri evlerine geri döndü.

Dönüş yapan ailelerinden bazıları terör örgütünün saldırıları dolayısıyla kullanılamaz hale gelen evlerini görünce büyük üzüntü yaşadı.

Evlerinin bulunduğu sokakta yasağın son bulduğunu öğrendikten sonra Sur'a geldiğini belirten Ali Analay, kendileri için büyük çaba harcayan yetkililere teşekkür etti.

Analay, devletin kendilerini mağdur etmeyeceklerine inandığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Evimize kavuşacağımız için çok heyecanlandık ama evin halini görünce moralimiz bozuldu. Binayı tamamını yakmışlar, kapılarını kırmışlar. Evimizin eski haline getirilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. Sur'da yeniden yaşamak çok istiyoruz. Beni dünyanın öbür ucuna götürseler de tekrar Sur'a gelirim. Burada doğduk büyüdük, burada da ölmek istiyoruz."

"Huzur olsun yeter"

Yaklaşık 62 yılıdır Sur ilçesinde yaşadığını belirten Hasan Karabulut terör örgütüne tepki göstererek, "Diyarbakır çok güzel bir memlekettir. Huzur olsun yeter. Ekmek soğan olsun bu başımızdan fazladır." dedi.

Salih Atlı (85) terör saldırılarından ailelerin yanı sıra ilçe genelindeki tüm esnafın büyük zarar gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Bazı esnaf bu terör saldırlarından dolayı kapatmak işyerini zorunda kaldı. Bu yaşıma rağmen Sur'un havasını almak için dükkanıma geliyorum. 12 Eylül askeri darbeyi de gördüm ama bu yaşanan saldırılar bizleri daha çok olumsuz etkiledi. Devletimiz binaları yıkıp yeniden inşa etse daha güzel olur." 

Muhabir: Fikret Kavgalı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.