Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.76
ETH/USDT
3,558.10
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Suriye'de hayvanat bahçelerindeki hayvanlar Türkiye'ye nakledildi

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle zarar gören hayvanat bahçesindeki yabani hayvanlar Türkiye'ye getirildi.

25.07.2017 - Güncelleme : 25.07.2017
Suriye'de hayvanat bahçelerindeki hayvanlar Türkiye'ye nakledildi

ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bazı sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı çalışma kapsamında, Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle hayvanat bahçelerinde zarar gören yabani hayvanlar Türkiye'ye nakledildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Suriye'deki iç savaş nedeniyle zarar gören yabani hayvan türlerinin tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws sivil toplum kuruluşu ortak bir çalışma yürütüyor.

Halep Hayvanat Bahçesi'nde hayatta kalan hayvanların kurtarılması için başlatılan kampanya kapsamında 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

Nesli tehlikede olan yaban hayvanlarının Suriye'den Türkiye'ye naklinin birinci aşamasında 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan teslim alındı. Nakil işleminin ikinci aşamasında ise Halep Hayvanat Bahçesi'nde kalan 2 aslan ve 2 köpeğin 29 Temmuz 2017'de Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor.

"O tür üzerindeki riski asgariye indiriyoruz"

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaban hayatının sadece bir ülkenin değil bütün dünyanın ortak mirası olduğunu belirtti.

Yaban hayvanlarının tek bir popülasyon olarak sadece bir alanda bulunmasının büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"O türün neslini devam ettirebilmesi için üretim istasyonları kuruyoruz ve buralarda üretilen yeni bireyleri farklı alanlara yerleştiriyoruz. Böylece o tür üzerindeki riski asgariye indiriyoruz. Yaban hayvanlarının tedavisi noktasında yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye önemli bir noktaya ulaştı. Suriye’de yaralanan ve dünyanın ortak mirası olan bu hayvanları kurmuş olduğumuz rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edeceğiz. Bu duruma kayıtsız kalmamız düşünülemezdi."

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın