Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.40
BTC/USDT
70,478.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Suriyelilerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kilis'te yaşayan bir grup Suriyeli, ellerinde Türk bayrakları ve zeytin dallarıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek gösterisi yaptı.

19.02.2018 - Güncelleme : 19.02.2018
Suriyelilerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

KİLİS

Kilis'te yaşayan bir grup Suriyeli, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gösteri düzenledi.

Kentin farklı noktalarında araçlarıyla konvoy oluşturan Suriyeliler, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Ellerinde Türk bayrakları ve Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) simgeleyen bayrakların yanı sıra zeytin dalları bulunan Suriyeliler, Mehmetçik için sevgi gösterisinde bulundu.

Terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'ı lanetleyen sloganlar atan Suriyeliler, Türkçe, Arapça ve Kürtçe Türkiye'ye teşekkür eden, terör örgütlerini kınayan pankartlar açtı. Bazı çocuklar da "PKK-PYD-IŞİD, siz babamı annemi öldürdünüz", "Türkiye bunu sizin yanınıza koymaz", "Zeytin Dalı Operasyonu'na evet" yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına konuşma yapan Mustafa Ebu Ahmed, Türk ordusunun ÖSO güçleriyle omuz omuza Suriye'yi temizlemeye çalıştığını söyledi.

Türkiye'ye yaptıkları için minnettar olduklarını ifade eden Ahmed, "Biz TSK'deki kardeşlerimizi terör örgütü DEAŞ'a karşı destekledik, şimdi de terör örgütü PYD'ye karşı destekliyoruz. Biz Arap, Kürt, Hristiyan veya Türkmeniz. Ortak noktamız insanlık, biz insanlığı benimsiyoruz, ırkçılığı değil." diye konuştu.

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.