Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.80
BTC/USDT
69,753.00
BIST 100
9,069.64
Gündem

Tahir Elçi'nin cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'nin cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığında toprağa verildi.

29.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Tahir Elçi'nin cenazesi toprağa verildi

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için tören yapıldı.

Elçi'nin cenazesini almak için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesindeki morgun önüne ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile bazı HDP'li milletvekilleri ve avukatlar geldi.

Morgdan Elçi'nin cenazesinin Diyarbakır Barosu flamasına sarılı tabutla çıkarılması sırasında ailesi, yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazenin taşınması sırasında üzerinde Türkçe ve Kürtçe, "Seni Unutmayacağız" yazılı Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu siyah pankart açıldı.

Cenaze, kortej eşliğinde törenin yapılacağı merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı'na götürüldü.

"Barışı ağzından eksik etmedi, onun mirası budur"

İnsan Hakları Anıtı'nın önündeki törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Demirtaş, "Son saniyesine kadar barışı ağzından eksik etmedi. Onun mirası öncelikle budur. Tahir Elçi'nin son sözleri bizim de sahipleneceğimiz barış bayrağıdır" ifadelerini kullandı.

Türkan Elçi'nin konuşması

Türkan Elçi ise ebediyete intikal eden eşini faili meçhul cinayete kurban gidenlerin karşılayacağını belirterek, "Kendini her zaman olduğu gibi nezaketle tanıtmaya çalışırken hep bir ağızdan 'Tanıtmaya ne hacet, senin bize bir ömür hakkın geçti. Bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın' diyecekler" şeklinde konuştu.

Tahir Elçi'nin ağabeyi Ahmet Elçi de Kürtçe konuşma yaptı. Törene, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aralarında Sırrı Süreyya Önder'in de yer aldığı HDP'li bazı milletvekili ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Koşuyolu Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Elçi'nin tabutu, meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı.

Elçi'nin cenazesi, çok sayıda kişinin katılımıyla kortej eşliğinde merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığındaki camiye getirildi. Burada kılınan namazın ardından Elçi'nin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Muhabir: Ramazan Sayılır, Özgür Ayaydın, Ramazan kaya, Ahmet Kaplan  Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın