Gündem

'Tahşiyecilere kumpas' davasında 16. duruşma

FETÖ/PDY'nin Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 16. duruşması başladı.

Murat Kaya İstanbul, Yunus Ege, Hanife Sevinç  | 30.05.2016 - Güncelleme : 30.05.2016
'Tahşiyecilere kumpas' davasında 16. duruşma

Istanbul

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 16. duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 10 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar katıldı. Tahşiye Yayınevinin sahipleri Mustafa Kaplan'ın da aralarında bulunduğu bazı müştekiler de duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, müştekilerden Kaplan'ın, beyanının alınmasıyla devam ediyor.

Tahşiye, Rahle ve Cihangiran yayınlarını bünyesinde bulunduran BMB Yayıncılık Ltd Şti ve Semendel Yayınlarının sahibi Mustafa Kaplan, mahkemeye sunduğu dilekçesinde PDY'den neden şikayetçi olduğunu açıkladı.

"Asıl davamız Fetullah Gülen'le"

Ülkeyi elde etmeye çalışan ve yıllar önce maşa olarak kurulan PDY'nin milletin temel inancı Kur'an-ı Kerim'i, hadisi ve Bediuzzaman'ın Risale-i Nur eserlerini tahrif ettiğini, ülkedeki bütün Nurcu ve tarikatçı bilinen hemen bütün dindar grupları da aynı maksat için maşa olarak kullandığını belirterek, bunların içine önceden yetiştirilmiş ajanlar sokularak ülkenin kılcal damarlarına kadar sızıldığını kaydetti.

Kaplan, asıl davalarının mağduriyetlerine yol açan örgüt lideri Fethullah Gülen'le olduğunu, diğer sanıkları da Gülen'e alet oldukları için şikayet ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Murat Kaya İstanbul,Yunus Ege,Hanife Sevinç


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın