Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Taksim Meydanı'na çıkan bazı yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Bakırköy ile etkinlik yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan bazı yollar trafiğe kapatıldı.

01.05.2016 - Güncelleme : 01.05.2016
Taksim Meydanı'na çıkan bazı yollar trafiğe kapatıldı

İSTANBUL

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Bakırköy Pazar Alanı'nda yapılacak. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında bulunduğu siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, iki koldan alana yürüyecek. Marmara Forum önü ve İncirli Metrobüs durağında toplanmaya başlayan gruplar, saat 11.00 civarında pazar alanına yürümeye başlayacak.

Bu nedenle Bakırköy'de 06.00'dan itibaren İsmail Erez Bulvarı ve İsmail Erez Bulvarı'na bağlı sokaklar, Ekrem Kurt Bulvarı (Marmara Forum varyant ile Veli Efendi Hipodrom önü arası), D-100 güney yan yoldan Olgunlar Sokak girişi, D-100 güneyden Bakırköy Halk Pazarı'na girişler etkinlik bitimine kadar kapatıldı. Sürücüler, İncirli Caddesi, Aksu Caddesi ve Sahil Kennedy Caddesi'ni alternatif güzergah olarak kullanıyor.

Taksim'e çıkan yollar kapalı

Güvenlik önlemleri nedeniyle kutlamalar sona erene kadar Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi 06.00 itibarıyla trafiğe kapatıldı.

Bu bölgede Unkapanı Köprüsü'nden ve Perşembe Pazarı'ndan gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy, Kasımpaşa'dan gelen akım Tuz Ambarı Işıklar'dan Hasköy ve Karaköy, Dolapdere'den gelen akım Divan Kavşağı'ndan Tünel üzerinden Şişli veya stad üzerinden Beşiktaş, Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nden gelen akım Gümüşsuyu istikametine verilmeden Beşiktaş veya Karaköy, Şişli'den gelen akım Yedikuyular Caddesi'ne ve Tünel Taksim Tünel üzerinden Beşiktaş, Defterdar Yokuşu'ndan Taksim'e çıkan yol kapatılarak (Firuzağa Meydan) akım Akarsu Yokuşu ve Taktaki Yokuşu, Mebusan Yokuşu çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesiyle kesişim noktasından kapatılarak akım Karaköy istikametlerine yönlendiriliyor.

Kentte yaklaşık 24 bin 500 polis görev yapıyor

Kent genelinde vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla yaklaşık 24 bin 500 emniyet mensubu görev alıyor.

Sadece Taksim metro istasyonu hizmet vermiyor. Metro, bu istasyondan transit geçiş yaparken, Şişhane İstasyonu'nun İstiklal Caddesi'ne çıkışı da kapatıldı.

Kabataş-Taksim füniküler sistemi de çalışmıyor. İptal edilen seferler haricinde kentte toplu ulaşım araçları hizmetlerine devam ediyor.

Taksim Meydanı'na gitmek isteyen gruba, polis müdahale etti

Öte yandan, Divan Oteli Kavşağı'nda toplanan Halkevleri'ne üye 30 kişilik bir gruba meydana yürümek istedi.

Polis, "Yaşasın 1 Mayıs", "1 Mayıs alanı Taksim Meydanı", "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız" sloganları atan grubu, sözlü olarak uyardı ve dağılmalarını istedi.

Uyarılara rağmen buradan ayrılmayan gruba, TOMA'dan tazyikli su sıkıldı. Bunun üzerine polisle göstericiler arasında kısa bir kovalamaca yaşandı. Göstericiler, slogan atarak ara sokaklara dağıldı.

Buarada, Taksim Meydanı çevresinde önlem alan polis ekipleri, ellerindeki pankartla meydana çıkmak isteyen 3 kişiyi engelledi. İnşaat işçisi oldukları bildirilen 3 kişi, polisin uyarısına rağmen meydana çıkmak istedi. Polis ekiplerince gözaltına alınan 3 kişi, emniyete götürüldü.

Beşiktaş'ta Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

Barbaros Bulvarı'nda da toplanan Halkı Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, pankart açarak gösteri yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, dağılmaları için yaklaşık 30 kişinin bulunduğu grubu uyardı.

Polisler, dağılmayan gruba gaz sıkarak müdahale etti. Göstericilerden bazıları gözaltına alındı. Şişli Camisi yakınında da polis ekipleri kimlik kontrolü yaptığı sırada şüpheli 3 kişinin çantalarını aradı. Çantalarında havai fişek bulunan 3 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Tarlabaşı'nda seyreden TOMA, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir vatandaşa çarptı. Yaralanan vatandaş, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın