Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.20
BTC/USDT
70,490.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Tarihi alanlara 700 milyon lira yatırım yaptık'

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında yakın harp tarihine şahitlik eden alanlar, "tarihi milli park" statüsü kazandırılarak gelecek nesillere aktarılıyor.

14.10.2017 - Güncelleme : 14.10.2017
'Tarihi alanlara 700 milyon lira yatırım yaptık'

ANKARA - Zehra Aydın Turapoğlu

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, milli park statüsüne kavuşturulan tarihi alanlar, yakın harp tarihinin geçtiği alanları ve orada yaşananları gelecek nesillere aktararak milli şuur oluşmasına katkı sağlıyor.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'deki 42 milli parktan bir kısmı "tarihi milli park" statüsü ile korunuyor.

Tarihe şahitlik eden Başkomutan Tarihi Milli Parkı, Nenehatun Tarihi Milli Parkı, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı, Kop Dağı Tarihi Milli Parkı ve Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı'nda vatandaşların tarih bilincini artırmak için şehitlik ihyaları, altyapı ve üstyapı tesisleri, idari ziyaretçi merkezleri ve panoramik müzeler inşa ediliyor.

"Korunan tarihi alanlara, 700 milyon lira yatırım yapıldı"

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu alanların her birinin Türkiye'nin yakın tarihi için resmen tarihi bir belge niteliğinde olduğunu belirtti.

Göreme Tarihi Milli Parkı, Troya Tarihi Milli Parkı ve Alacahöyük Milli Parkı gibi bazı milli parkların, başka uygarlıkların tarihi dokusunu gelen ziyaretçilerin gözleri önüne serdiğine dikkati çeken Eroğlu, "Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu alanları korumak için gereken yatırımları yaparak, tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz." dedi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak bugüne kadar tarihi alanlara takriben 700 milyon lira yatırım yaptık. Tarihimize sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarına bütün imkanlarımızı seferber ederek sahip çıkmanın çabası içerisindeyiz. Bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Vatanı, milleti ve bayrağı için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın