Dolar
32.34
Euro
35.21
Altın
2,161.38
ETH/USDT
3,425.40
BTC/USDT
65,843.00
BIST 100
8,718.11
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Tatvan'da ikinci darbe kalkışması iddialarına Vali Çınar'dan açıklama

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kentte herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Her şey normal ve kontrol altında. Askeri birliklerimizde hiçbir hareketlenme yok." dedi.

Servet Taşdemir  | 31.07.2016 - Güncelleme : 31.07.2016
Tatvan'da ikinci darbe kalkışması iddialarına Vali Çınar'dan açıklama

Bitlis

BİTLİS 

Tatvan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin ardından "demokrasi nöbeti" tutan çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde ikinci bir kalkışmanın yaşanacağı iddiası üzerine, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak, darbe girişimini lanetledi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Tatvan ilçesine giden ve Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Vali Ahmet Çınar, ilçe merkezinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, gösterdikleri hassasiyetten dolayı ilçe halkına teşekkür etti.

"Bu davranışınızla kirli işleri, darbeleri ve kalkışmayı akıllarında bulunduran birileri varsa, onlara bunu unutturdunuz ve onları bir kez daha korkuttunuz" diyen Vali Çınar, şöyle devam etti:

"Hiçbir sıkıntı yok. Bu gece için hiçbir problem ve olağanüstü durum yok. Bu gece için 'kalkışma olabilir mi' ihtimali dahilinde böyle yüksek hassasiyette değil ama tedbir olsun diye ve tedbirli olalım anlamında bir mesaj verilmiştir. Bunu da belediye başkanımız araçlarla ve sizin desteğinizle, bu tedbir uygulamasını yaptı. Şunu görüyorum ki sizin bu hassasiyetinizden ve bilinçli davranışınızdan dolayı, bu gece 'acaba bir şey mi var' endişesi oluşmuş. Herhangi bir sıkıntı yok. Her şey normal ve kontrol altında. Askeri birliklerimizde hiçbir hareketlenme yok. Ordumuz ve asker baş tacımız, göz bebeğimiz, kendimizin ve milletimizin teminatıdır. Bu kirli adamları yakalayıp bertaraf etmek için mücadele eden, son derece duyarlı, değerli arkadaşlarımız, komutanlarımız ve askerlerimiz var. Sizden ricam, bizle, başkanımızla ve kanaat önderlerimizle hareket edersek çok daha iyi olur. Onlara yönelik bir yürüyüş, onları da endişelendiriyor, üzüyor ve belki de işlerini engelliyor. Ama bunlara rağmen sizin bu hassasiyetinize ve dik duruşunuza gerçekten minnettarım, teşekkür ediyorum. Şu an hiçbir problem ve sıkıntı yok. Her şey kontrol altında, emniyetimiz ve askerin içindeki iyi adamlar, her türlü hareketi kontrol ediyorlar, izliyorlar. Bir kalkışma veya bir hareket varsa, doğrudan sizi haberdar ederiz. Bundan endişeniz olmasın. Ayrıca halk arasında yanlış bir dedikodu olmuş çatışma falan yaşanmış deniliyor. Böyle bir şey yok. Her şey kontrol altında, her şey normal. Hiçbir endişe yok."

Muhabir: Servet Taşdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın