Gündem

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan KHK açıklaması

TBB Başkanı Feyzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanını ve Bakanlar Kurulunu, 696 sayılı KHK'yi topyekun ve derhal geri çekmeye davet ediyoruz" dedi.

Sarp Özer  | 25.12.2017 - Güncelleme : 25.12.2017
TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan KHK açıklaması

Ankara

ANKARA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliğindeki basın toplantısında, Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin milli iradeyi yok saydığını ve güç kullanma yetkisini sivillere devrettiğini savundu.

Söz konusu KHK ile Meclis'in bir kez daha işlevsiz kılındığını ve milli iradenin yok sayıldığını iddia eden Feyzioğlu, "135 kanun maddesi kalıcı olarak değiştirilmiştir. Bu değişikliklerin hiçbiri OHAL ile ilgili değildir. Bundan daha vahimi şudur, bu KHK, insanların yaşam hakkını tehlikeye atmıştır." diye konuştu.

Feyzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanını ve Bakanlar Kurulunu, 696 sayılı KHK'yi topyekun ve derhal geri çekmeye davet ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin konuyu milli bir mesele olarak ele almasını, her türlü siyasi parti kaygılarının üzerine çıkmasını ve acilen çözümlemesini, Anayasa Mahkemesinin 26 yıllık pırıl pırıl içtihadına, şanlı tarihine sahip çıkarak OHAL ile ilgili tek bir düzenleme dahi içermeyen bu KHK'yi iptal etmesini bekliyoruz." dedi.

"En büyük haksızlık yargıyadır"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Feyzioğlu, davet edilmeleri durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söz konusu uygulamanın Türkiye'yi nereye sürükleyeceğine yönelik düşüncelerini anlatabileceklerini belirtti.

Maddenin geleceğe yönelik olduğunu ileri süren Feyzioğlu, soru üzerine KHK ile yapılan "tek tip" düzenlemesinin yargıyı peşin hükümlü göstereceğini savundu.

Feyzioğlu, "Bu, FETÖ'nün, PKK'nın, DHKP-C'nin ve terör örgütlerinin isteyeceği bir şeydir. Çünkü dünyaya dönüp diyeceklerdir ki 'Bakın, Türkiye'de, ABD'deki Guantanamo gibi insanlara da yargılanırken tek tip elbise giydiriyorlar. Çünkü yargılamaya çıkarken zaten Türk yargısı, suçlu diye bakıyor. Biz suçlu değiliz, siyasi iktidarın yargı eliyle bastırdığı muhalifleriz.' demek için bundan daha güzel bir gerekçe yok. En büyük haksızlık yargıyadır burada." ifadelerini kullandı.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.