Dolar
32.50
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

TBMM Başkanı Kahraman: İnsani değerlere savaş açacak kadar acziyet içindedirler

TBMM Başkanı Kahraman, "Bu saldırıyı yapanlar bütün insani değerlere savaş açacak kadar acziyet, zaaf ve çaresizlik içindedirler." dedi.

29.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
TBMM Başkanı Kahraman: İnsani değerlere savaş açacak kadar acziyet içindedirler

TBMM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştirenlerin bütün insani değerlere savaş açacak kadar acziyet, zaaf ve çaresizlik içinde olduklarını bildirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımlayan Kahraman, hain saldırının, Türk halkını ve Türkiye'yi olduğu kadar tüm insanlığı hedef aldığını belirtti.

Kahraman, saldırıda vefat edenlere sonsuz rahmet, yaralılara acil şifa ve millete başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:

"Bu hunhar ve insanlık dışı saldırının ardındaki maksadın, devletimizin itibarını zedelemek ve ülkemizi ziyaret edecek insanları korkutmak ve caydırmak olduğu açıktır. İnsani değerlerini yitirmemiş hiçbir vicdan sahibinin, Türkiye'nin zarar görmesi için böylesine ahlaksızca ve canice yöntemlere başvurulmasını onaylaması asla mümkün değildir.

Bu saldırıyı yapanlar bütün insani değerlere savaş açacak kadar acziyet, zaaf ve çaresizlik içindedirler. Ahlaki ve insani bütün hasletlere sırt çevirerek halkımızda korku duyguları uyandırmaya çalışan iç ve dış şer odakları ve uzantıları, devletimizin ve milletimizin metaneti, sağduyusu, inancı, imanı, sabrı, basireti, terörle mücadele azmi ve kararlılığı karşısında daima hüsrana uğrayacaklarını bilmelidirler. Tarihinde pek çok muhataralı günler geçirmiş, istiklal ve bağımsızlığı için çok büyük bedeller ödemiş olan milletimiz, bu tür saldırılar karşısında yılgınlık ve umutsuzluğa kapılmamasını sağlayacak engin bir tecrübeye, sağlam bir maneviyata ve olgun bir devlet aklına sahiptir."

Muhabir: Alper Atalay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın