Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.60
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,608.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Terör örgütleri eş zamanlı olarak Türkiye'ye saldırıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, FETÖ'nün 15 Temmuz'da en çıplak şekliyle karşılarına çıktığını belirterek "Bundan ibaret değil, PKK var DAEŞ var. Baktığınız zaman bütün bunlar eş zamanlı adeta koordineli şekilde Türkiye'ye saldırıyor" dedi.

14.08.2016 - Güncelleme : 14.08.2016
'Terör örgütleri eş zamanlı olarak Türkiye'ye saldırıyor'

ANKARA - KURBANİ GEYİK/SİNAN USLU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AA muhabirine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbecilerin esas hedefinin, "Türkiye'yi çökertmek" olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Amaçları, ülkemizi Ortadoğu'da gördüğümüz başka ülkelere benzetmekti ama Cenab-ı Allah çok şükür bu tuzaklarını boşa çıkardı. Amaçladıklarının tam tersine bir manzarayla karşı karşıya kaldılar. Onlar parçalamaya kalkıştılar, Cenab-ı Allah kalplerimizi birleştirdi." ifadesini kullandı.

"Türkiye'deki gerçekleri bir türlü görmek istemediler"

Yılmaz, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı Batı ülkelerinin çifte standardını değerlendirerek, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'de iç siyaset ve medya iyi bir imtihan verdi, bu süreçten güçlenerek, rüşdünü ispat ederek çıktı ama Batı medyası maalesef Türkiye'ye bakıştaki önyargılarının dışına çıkamadı. Batı'nın içinde belli güç odakları maalesef Türkiye'ye ilişkin hesaplarının bir sonucu olarak, Türkiye'deki gerçekleri bir türlü görmek istemediler, halkın bu destansı direnişini görmek istemediler.

Geçmişte Çin'deki Tiananmen Meydanı'nda bir hadise yaşandı, neredeyse efsaneleştirdiler. Halkımız, onun çok daha ötesinde fedakarlıklar gösterdi. Bununla ilgili maalesef Batı medyasının gözlerinin kör, kulaklarının sağır olduğunu gördük. Bu, gerçekten Batı medyası adına üzüntü verici bir durum. Biz sonuçta şuna inanıyoruz, doğrular ne ise er veya geç ortaya çıkar. Ama bundan Batı medyası mahcup olacak inşallah. Çünkü burada bu milletin destansı mücadelesini, demokrasi mücadelesini görmemeleri, Batı'nın kendi ilkeleri açısından da son derece sıkıntılı bir durum. Aslında Batı'nın kendi içinde ne kadar problemli bir dönemden geçtiğini de gösteriyor."

"FETÖ, 15 Temmuz'da en çıplak şekliyle karşımıza çıktı"

Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör örgütü PKK'nın eylemleri hakkında da görüşlerini aktardı.

Türkiye'nin birden fazla terör örgütüyle mücadele ettiğine vurgu yapan Yılmaz, "FETÖ'nün neler yapmaya çalıştığını gördük. FETÖ, 15 Temmuz'da en çıplak şekliyle karşımıza çıktı. Ama bundan ibaret değil, PKK var. FETÖ belki sadece dini argümanları kullanıyordu kendini perdelemek için, PKK da etnik argümanları kullanıyor. Diğer taraftan DAEŞ gibi yine farklı bir çerçevede dini argümanları kullanan terör örgütleri var. Baktığınız zaman bütün bunlar, eş zamanlı adeta koordineli şekilde Türkiye'ye saldırıyor. Biri bitiriyor, diğeri nöbeti devralıyor. İşte tam FETÖ ile mücadele edilen bir dönemde bakıyorsunuz PKK terörü gündeme giriyor." dedi.

"Aynı akıbete uğrayacaklar"

Cevdet Yılmaz, askerin, istihbaratın, emniyetin ve diğer alanların içinden birçok hain çıktığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Acaba bu insanlar geçmişte PKK ile terör örgütleriyle ne tür ilişkiler geliştirmişlerdi? Yaşanan birtakım hadiselerde acaba bunların rolü ne oldu? Bunların hep sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Tek tek her bir olayla ilgili bir hüküm vermek istemiyorum ama 15 Temmuz'da yaşadıklarımızdan sonra geriye dönük bütün olayların tek tek incelenmesi, yorumlanması gerektiğine yürekten inanıyorum. Çünkü aralarındaki bağlantı artık çok net hale gelmiş durumda. Ama nasıl ki FETÖ püskürtüldüyse ve gereği yapılıyorsa diğer terör örgütleriyle ilgili de kararlı bir şekilde milletimizin sağlam duruşuyla siyasi irademizle mücadelemize devam edeceğiz ve aynı akıbete uğrayacaklar. Ondan hiçbir şüphemiz yok. Belki belli zararlar verecekler, belki belli bedeller olacak ama inanın hiçbiri başaramayacak. Türkiye, bütün bu terör örgütlerini bir bir gündemden düşürecek ve yoluna devam edecek."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.