Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,740.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Terör örgütü PYD göstericilere saldırdı

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde gösteri düzenleyen ENKS yanlılarına saldırdı.

02.12.2016 - Güncelleme : 03.12.2016
Terör örgütü PYD göstericilere saldırdı

ERBİL

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde örgütün keyfi alıkoymalarına karşı gösteri düzenleyen Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) sempatizanlarına silahlı saldırı düzenlediği bildirildi.

Kamışlı'daki saldırıya ilişkin AA muhabirine konuşan ENKS Erbil Temsilcisi Halid Ali, "PYD tarafından alıkonulan ENKS üst düzey yöneticilerinin serbest bırakılması için halk, gösteri düzenledi. Ancak PYD'nin güçleri göstericilere silahlı saldırı düzenledi." dedi.

Saldırı sonucu birçok kişinin yaralandığını dile getiren Ali, silahlı güçlerin birçok göstericiyi de alıkoyduğunu söyledi.

Bu saldırı ile yetinmeyen silahlı güçlerin ENKS çatısı altında yer alan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) ve Suriye Kürt Birlik Partisinin (Yekiti) ofislerini de bastığını aktaran Ali, oradaki parti üyelerinin de darbedildiğini aktardı.

Suriye'nin kuzeyindeki bölgeleri elinde tutan PYD, kendisine rakip gördüğü ENKS'nin birçok üst düzey yetkilisi ve üyelerini kendi zindanlarında tutuyor.

Muhabir: Hamit Hüseyin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın