Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.20
BTC/USDT
70,360.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Terör propagandası yapan 12 kişiye yakalama kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada terör propagandası yapan 12 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Şüphelilerden 9'u gözaltına alındı.

22.01.2018 - Güncelleme : 23.01.2018
Terör propagandası yapan 12 kişiye yakalama kararı

ANKARA

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye sınırları ve bölgede güvenliği sağlamak amacıyla, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nce başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör propagandası yapan 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Harekatın başlatıldığı 20 Ocak'tan itibaren sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan şüphelilerden birinin Ankara'nın Bala ilçesinde, diğer şüphelilerin ise Ankara'da olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a, 216/1, 299 ve 301. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde tanımlanan "kamu görevlisine hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarının unsurlarını oluşturan paylaşımlarda bulundukları kaydedildi.

Bu kişiler hakkında resen soruşturma başlatıldığı ve suç teşkil eden eylemlere ilişkin araştırmaların sürdüğü belirtildi.

9 kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital dokümana el konuldu.

Harekat aleyhinde pankart açan 2 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, HDP Şehitkamil ilçe binasında "Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı" konulu basın açıklaması yapıldığı belirtildi.

Toplantının ardından parti binası dışına çıkarak pankart açan A.D. ve H.E'nin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, zanlılar hakkında adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

Ağrı'da tutuklama

Bu arada, istihbarattan yola çıkan Ağrı Emniyet Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Patnos ilçesinde oturan O.Ö. ile E.U'nun sosyal medyada, harekata ilişkin paylaşımlar yaptığını belirledi.

Paylaşımlarında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve TSK'yı alenen aşağıladıkları" ve "terör örgütü propagandası yaptıkları" belirtilen iki zanlı ilçede gözaltına alındı.

Zanlılardan polisteki işlemleri tamamlanan O.Ö, sevk edildiği cumhuriyet savcılığındaki sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanıp Patnos L Tipi Cezaevine konuldu.

E.U'nun ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

DTK Eş Başkanı Güven gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, televizyonda ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" niteliğinde mesaj yayımlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTKEş Başkanı Leyla Güven hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kararın ardından Güven, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Bu arada, Mardin'de, HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut da Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklama ve sosyal medyadaki paylaşımları dolayısıyla gözaltına alındı.

Günebakan Mahallesi'ndeki bir adreste İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Kut'un emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bingöl'de 4 yakalama kararı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca, Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör propagandası yapan 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın