Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.94
ETH/USDT
3,589.00
BTC/USDT
70,866.00
BIST 100
8,984.19
Gündem

Terör saldırısında yaralanan askere cep telefonu hediyesi

Hakkari Valisi Toprak, Çukurca ilçesindeki terör saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Karakoç'a, hasar gören cep telefonunun yerine yenisini verdi.

17.10.2017 - Güncelleme : 17.10.2017
Terör saldırısında yaralanan askere cep telefonu hediyesi

HAKKARİ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Çukurca ilçesindeki terör saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Ali Karakoç'a cep telefonu hediye etti.

Vali Toprak, Gerki Tepe bölgesinde iş makinesiyle yapılan yol çalışması sırasında PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Karakoç'a, tedavi gördüğü Hakkari Devlet Hastanesinde ziyarette bulundu.

Karakoç ile bir süre sohbet eden Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin selameti için büyük mücadele verdiğini söyledi.

Mücadele sürerken sınır güvenliğinin sağlanması için modüler üs bölgeleri de kurulduğunu anlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Bu sayede oralar askerlerimizin yaz kış kalabilecekleri hale getiriliyor. Tabii buraların ikmali için yol yapılması, su ve elektrik götürülmesi gerekiyor. Bütün kurumlarımız üs bölgelerimizin her türlü bayındırlık hizmetini yerine getirmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra Mehmetçik'imiz de boş durmuyor. Gerek kendi araçları gerekse bizim teslim ettiğimiz araçlarla bu çalışmalara katkı sağlıyorlar."

Toprak, Uzman Çavuş Karakoç'un, yol yapım çalışmaları sırasında, hain teröristlerin kalleş saldırısına uğradığını ifade etti.

Çalışmada kullanılan iş makinesinin zırhlı olması nedeniyle Karakoç'un saldırıyı küçük yaralanmalarla atlattığını dile getiren Toprak, "Allah'a şükürler olsun. Fakat kendisini kurtarmakla beraber dünkü ziyaretimde telefonunu kurtaramadığını gördük. Biz de memleketi için gösterdiği fedakarlık, canını ortaya koyarak yaptığı bu hizmetine karşılık gelmemekle beraber, kendisine bir telefon hediye edeceğiz." dedi.

Vali Toprak, daha sonra Karakoç'a cep telefonu verdi. Karakoç ise ilgisinden dolayı Toprak'a teşekkür etti.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.