Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.97
ETH/USDT
3,567.80
BTC/USDT
70,830.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Teröristler için Sur'da çember iyice daraldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonlarda sona yaklaşıldı.

13.02.2016 - Güncelleme : 14.02.2016
Teröristler için Sur'da çember iyice daraldı Grafik: AA/Yasin Demirci

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonlarda sona yaklaşıldı.

Sur'da 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında yürütülen operasyonlara asker ve geçici köy korucuları da destek veriyor.

Labirenti andıran yapılaşması, dar sokak ve caddeleri nedeniyle teröristlerin kaçışını kolaylaştıran yapıya sahip ilçede 77 gündür süren operasyonlarda, örgüt mensuplarıyla sık sık sıcak temas sağlanıyor.

192 terörist etkisiz hale getirildi

Şu ana kadar 192 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çemberi daraltan güvenlik güçlerince örgüt mensupları, Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde devam eden operasyonda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcılar imha edildi.

Teröristler ilçede barınma ve mevzi amaçlı kullandıkları, aralarında tarihi yapıların da bulunduğu çok sayıda ev, cami ve kiliseyi kullanılamaz hale getirdi, terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle 4 bin 500'ü aşkın kişi, evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 4 bin 500 aile göç etti

Sur ilçesindeki terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen 6 mahallede yaklaşık 4 bin 500 aile, evlerinden ayrılmak zorunda kalarak merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerine taşındı.

Sur ilçesindeki evi dışında kalacak yeri olmayan 518 kişiden oluşan 134 aile, kentteki otellerde misafir ediliyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanları, sorunlarını tespit etmek amacıyla terör mağduru 14 bin 500 kişiyle görüştü.

Vatandaşlar, ilçenin teröristlerden temizlenmesini istiyor

Teröristlerin yaşamı hiçe sayan saldırılarından rahatsızlık duyan ilçe sakinleri, ilçenin teröristlerden temizlenmesini istiyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın