Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,207.65
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
71,031.00
BIST 100
9,049.89
Gündem

Teröristlere sahte pasaport hazırlayan zanlılar tutuklandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollardan ülkeye giren göçmenlerle terör örgütü üyelerine sahte kimlik, pasaport ve çipli kimlik kartı hazırlayan 2 kişi tutuklandı.

19.10.2017 - Güncelleme : 19.10.2017
Teröristlere sahte pasaport hazırlayan zanlılar tutuklandı Fotoğraf: AA/Abidin Mutlu Bozdağ

İSTANBUL

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Fatih'teki bir matbaayı takibe aldı. Düzenlenen operasyonda, çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan Ö.Ş. (50) ve Z.A.Ç. (57) gözaltına aldı.

Matbaada ve şüpheliler üzerinde yapılan aramada, sahte 200 bin lira, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, araç ruhsatı, pasaport, ikamet, tapu, diploma ile çeşitli resmi evrak ele geçirildi.

Zanlılar, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Kaçaklara sahte kimlik ve pasaport

Bu arada, şüphelilerin, vatandaşları dolandırarak ele geçirdikleri kimlik bilgileriyle aranan kişilerin ve çalıntı araçların yakalanmasını engelledikleri, yasa dışı yollardan ülkeye giren göçmenlere sahte kimlik ve pasaport hazırladıkları ileri sürüldü.

İki şüphelinin ayrıca bu yöntemle PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütü üyelerinin ülkeye girmelerini veya kaçmalarını sağladıkları iddia edildi.

Şüpheli Ö.Ş'nin elektrik mühendisi olduğu ve grafikerlik yaptığı, Z.A.Ç'nin ise sahte belgeleri alıcılara ulaştırdığı belirtildi.

Zanlıların sahte çipli kimlik kartı bile ürettiği ve sahte belgeleri farklı fiyatlara sattığı kaydedildi.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın