Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.26
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,900.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

TESKOMB'den '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon lira destek

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğince 5 milyon lira destek verildi.

09.08.2016 - Güncelleme : 09.08.2016
TESKOMB'den '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon lira destek

Ankara

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğince (TESKOMB) toplanan 5 milyon liralık yardımın çeki düzenlenen törenleAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya teslim edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki törene, Bakan Kaya'nın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül ve beraberindeki heyet katıldı.

Bakan Kaya, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin hain darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

FETÖ terör örgütünün asker kılığındaki teröristlerinin, vatanı bölmek için tanklarla, tüfeklerle, helikopterlerle millete savaş açtığını dile getiren Kaya, "Ama bu millet kanıyla canıyla bedenlerini tankların önüne koyarak vatanı için hiç gözünü kırpmadan canını vermek üzere meydanlara indi. Bu meydanlara inen yediden yetmişe kadın, çocuk demeden herkese buradan bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

15 Temmuz akşamı sonrası şehit ve gaziler olduğunu ifade eden Kaya, şehitlere Allah'tan rahmet yaralılara şifa diledi.

O geceden itibaren bakanlık olarak çalışmalara başladıklarını belirten Kaya, kriz masaları oluşturduklarını ve hastanelerde yaralıları, şehit yakınlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

"Çok yoğun bir destek var"

Kaya, hükümet olarak şehit yakınları ve gaziler için de gerekli yasal düzenlemeleri yaptıklarını anımsattı.

Şehitlerin emanetlerine, gazilere her zaman sahip çıkacaklarını bildiren Kaya, "Biz bunları yaparken, vatandaşlarımızdan çok yoğun talep geldi. 'Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için biz de bir şey yapmak istiyoruz' dediler. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Başbakanlık genelgesiyle bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu yardım kampanyasında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak koordinasyondan sorumluyuz." dedi.

Kaya, 15 Temmuz şehitleri ve gaziler için başlatılan kampanyaya kısa mesaj ile destekte bulunulabileceğini, 1507'ye "15 Temmuz" yazarak 5 liralık bağış yapılabileceğini söyledi.

Yardım kampanyası için bakanlığın internet sitesinde de banka hesap numaralarının olduğunu aktaran Kaya, "Kampanyamızın başladığı günden beri çok yoğun bir destek var. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, çeşitli başkanlarımız da kampanyaya yoğun destek veriyorlar. Bugün burada TESKOMB başkanımız ve yönetimi var. Onlar da kampanyamıza destek vermek üzere geldiler. Onlara çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya, 5 milyon liralık çeki teslim aldı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın