Gündem

TİKA’dan Mayalara tarımda destek

TİKA, nüfusun yüzde 80’inin yoksulluk sınırının altında olan Guatemala'ya yardım eli uzatarak, 850 Maya çiftçisine ekipman desteği sağladı.

07.08.2017 - Güncelleme : 07.08.2017
TİKA’dan Mayalara tarımda destek

ANKARA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Guatemala'nın kuzeyinde yaşayan 850 Maya çiftçisine ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre kurum, "Strategies for International Development (SID)" iş birliğinde gerçekleştirdiği projeyle Guatemala’nın kuzeyindeki Alta Verapaz bölgesinde yaşayan, nüfusun yüzde 80’inin yoksulluk sınırının altında yaşadığı yerli halk Mayalara el uzattı.

Proje kapsamında 850 kahve üreticisi çiftçiye kahve çekirdeklerinin işlenmesi ve kullanılabilir hale getirilmesini sağlayacak teknik ekipman desteği sağlandı.

TİKA, böylece bölge halkına yardım elini uzatan ilk uluslararası kuruluş oldu.

Alta Verapaz Bölgesi Tamahu Belediyesinde yapılan törende ekipman, bölgedeki kahve üreticileri birliğine bağlı 25 topluluk liderine teslim edildi.

SID Guatemala Ulusal Direktörü Bayron Leal de bu destek sayesinde sadece üreticilere değil, onların aileleriyle aslında büyük bir nüfusa yardım edildiğini vurguladı.

Ekipmanlar sayesinde köylüler ihracatçılara işlenmiş kahve çekirdeği satabilecek. Bu kapsamda proje ile üretimde yüzde 75, kar marjında ise yüzde 35 civarında artış olması öngörülüyor.

Muhabir: Ecenur Çolak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.