Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.70
BTC/USDT
70,819.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Trabzon'da pistten çıkan uçakla ilgili inceleme başlatıldı

Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkmasına yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi.

16.01.2018 - Güncelleme : 16.01.2018
Trabzon'da pistten çıkan uçakla ilgili inceleme başlatıldı

Trabzon

TRABZON 

Trabzon Havalimanına indikten sonra pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus'a ait yolcu uçağının kaldırılması amacıyla dün sabah kente gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi ekipleri, çalışmalarını bugün de sürdürdü.

Sabah saatlerinde havalimanına gelen iş makineleri ve kepçeler, uçağın bulunduğu yerdeki toprak alanda yolu düzeltme çalışması yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait hafriyat kamyonlarıyla getirilen taş ve kaya parçaları ise uçağın çevresindeki yumuşak zeminli toprağa döküldü.

Yetkililer, uçağın bulunduğu yerden kaldırılması için gelecek olan vincin daha rahat çalışabilmesi ve yumuşak toprağın sorun oluşturmaması için bu çalışmanın yapıldığını bildirdi.

Öte yandan, çalışmalar nedeniyle havalimanındaki uçak seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı. 

İnceleme başlatıldı

Pegasus Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"13 Ocak'ta PC8622 uçuş numaralı TC-CPF tescilli uçağımızın Trabzon Havalimanı inişini takiben yaşadığımız üzücü olayın sebeplerini ortaya çıkarmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından gerekli incelemeler başlatılmıştır. Şirketimiz an itibarıyla çalışmalarını, uçağımızın bulunduğu pozisyondan kaldırılması ve olay esnasında uçakta bulunan misafirlerimizle yakın iletişimin korunarak kendilerine gerekli tüm desteğin sağlanması yönünde yoğunlaştırmıştır. Pegasus Hava Yolları olarak, tüm misafirlerimize uçağımızın başarıyla tahliye edilmesi sırasında uçuş ekibimize gösterdikleri yardımcı ve soğukkanlı yaklaşımlarından ötürü teşekkürlerimizi sunarız."  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çalışmaların iki günde tamamlanması planlanıyor 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, havalimanına indikten sonra pistten çıkan uçağın kaldırılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de alandaki çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 15 iş makinesi ve 20 personelle bölgede kurtarma vinçlerinin kurulacağı alanda zemin iyileştirmesi çalışması yapıyoruz. İki günde tamamlamayı planladığımız bu çalışmanın ardından alana kurulacak vinçlerle uçak bulunduğu noktadan çıkartılacak." ifadesini kullandı. 

Muhabir: Hakan Burak Altunöz-Belgin Yakışan-Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.