Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

TRT Genel Müdürü Göka Balkan medyasına 15 Temmuz'u anlattı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Göka, Balkan ülkelerinin medya temsilcilerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattı.

Dzihat Aliju  | 30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
TRT Genel Müdürü Göka Balkan medyasına 15 Temmuz'u anlattı Fotoğraf AA: Senada İbraimova

Üsküp

ÜSKÜP 

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki otelde düzenlenen programda konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Makedonya'da bulunma sebeplerinden birinin de Balkan ülkeleri ile iş birliğini güçlü şekilde sürdürmek, aynı zamanda da 15 Temmuz'daki darbe girişimi şehitlerini anmak olduğunu söyledi.

İki ülke halklarının bu coğrafyanın kültürüyle yoğrulduğunu belirten Göka, "Dolayısıyla Arnavut, Makedon, Çerkez, Boşnak ve bu coğrafyada bulunan bütün etnik gruplar ve milletler, ne olursa olsun, hepsinin birlikte tarihsel bağlarını güçlendirdiği, ortak bir yaşama biçimi, ortak bir kültürü var." şeklinde konuştu.

Göka, herkesin bu kültüre sahip çıkabilmek için Türkiye ile bağlarını çok güçlü tutmak zorunda olduğunu bildiğine işaret ederek, "Dolayısıyla Türkiye'ye bir şey olduğunda buraya da bir şey olacağını, Türkiye'nin ayağı tökezlediğinde buradaki insanların yere kapaklanacaklarını herkes biliyordu. Kim olursa olsun, hangi etnik gruptan olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun, o ortak kültürü ve tarihsel bilinci paylaşmaları, yine ağırlıklı olarak hemen hemen aynı inanca sahip insanların ördüğü, biçimlendirdiği o günlük hayatı yaşamaları, birbirine çok benzer tepkiler sergiletti bu insanlara." ifadelerini kullandı.

"Türk insanının mücadelesini, Balkanlar da gösterdi"

15 Temmuz'da Türk insanın gösterdiği mücadelenin aynısını, Balkanlar'daki insanların da meydanları doldurarak gösterdiğine dikkati çeken Göka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine sokaklara, meydanlara ve havaalanlarına akın eden insanlar gibi, o davetin ulaştığı Balkanlar'da da desteğin çok güçlü bir şekilde hissedildiğini söyledi.

Göka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi bir kişilik olmaktan veya bir ulusu temsil etmekten öte, bütün coğrafyayı temsil eden özel bir kültürü kendi bünyesinde barındırdığını aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onun için artık ona siyasi bir kişilik olarak bakmaktan, bir yönetici olarak bakmaktan ziyade bütün bu coğrafyanın, bütün bu kültürün özeti olarak bakıyoruz ve buralarda da aynı görüldüğünü gayet iyi biliyorum. Onun içindir ki ona karşı herhangi bir kalkışma, Türk milletine karşı herhangi bir kalkışma veya Türkiye'deki herhangi bir işgal benzeri hareketin, aynı zamanda buraları kuşattığı, herkesin kendisine yapılmış müdahale olduğunu bildiğini biz oralardan gayet iyi hissediyoruz."

Programda katılımcılara Anadolu Ajansının (AA) "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtıldı.

Muhabir: Dzihat Aliju

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın