Gündem

'TSK, kumpası kuranları bana sormalıydı'

İzmir'deki "Askeri Casusluk Davası"nda 16 ay hapis yatan Kurmay Albay Kaya, "Suçluysam TSK beni yargılamalıydı. Suçlu olmadığıma inanıyorlarsa da kumpası kuranları bana sormalıydılar." dedi.

25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
'TSK, kumpası kuranları bana sormalıydı'

İZMİR - ÖMER SÜT

Kamuoyunda "Askeri casusluk davası" olarak bilinen İzmir'deki Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası'nda 16 ay tutuklu kaldıktan sonra hakkında beraat kararı verilen emekli Kurmay Albay Atilla Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda isimleri deşifre olan subayların halen görevde bulunduklarını belirterek, "(Askeri Casusluk Davası kapsamında) Bizlerin bertaraf edildiği gibi onların da bertaraf edilmesi gerekiyordu" dedi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY ile mücadelenin öneminin altını çizen Kaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve geleceği açısından son örgüt üyesi ortaya çıkarılana kadar mücadelenin devam etmesi gerektiğine dikkati çekti.

Mağdur subaylara tuzak kuranlar

Kaya, mağdur subaylara tuzak kuranların arasında TSK mensuplarının da bulunduğunun ortaya çıkmasına rağmen bu isimlerin halen görevlerine devam ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

(Askeri Casusluk davası kapsamında) Bizlerin bertaraf edildiği gibi onların da bertaraf edilmesi gerekiyordu. Eğer ben suçluysam, TSK'nın beni yargılaması gerekiyordu. Suçlu olmadığıma inanıyorlarsa da gelip sormaları lazımdı. 'Atilla bunun kimler tarafından çıkarıldığını düşünüyorsun?' diye sorulmalıydı. Bu kumpası kuranları sorması gerekiyordu. 

Beni ne yargılayan ne de bu soruları soran oldu. Bırakın bunu, duruşmalarımıza TSK'dan herhangi bir temsilci bile katılmadı. Bu süreçte önemli olan hukuki iradeydi. Üst kademedeki komutanları hukuki olarak destekleyecek, onları bilgiyle besleyecek kurumların da maalesef paralel yapı tarafından ele geçirildiğini görüyoruz."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.