Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,210.20
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,460.00
BIST 100
9,043.13
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Tuğgeneralin üzerinden '1 dolar' çıktı

Kırklareli'nde tutuklanan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın üzerinden örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı değerlendirilen "1 dolar" ve '5 dolar" çıktı.

Özgün Tiran  | 25.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Tuğgeneralin üzerinden '1 dolar' çıktı

Kırklareli

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın üzerinden örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı değerlendirilen "1 dolar" ile "5 dolar" çıktı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Temmuz Pazar günü gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan Koçak, tutuklandı.

Koçak, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildiği sırada üzerinde yapılan aramada, seri numarası "L" ile başlayan "D" ile biten 1 dolar, "F" ile başlayan ve "A" ile biten 5 dolarlık banknot ele geçirildi.

Öte yandan darbe girişimiyle ilgili tutuklanan Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli başçavuş Özcan Şahanoğlu'nun üzerinde "F" ile başlayıp "R" ile biten 1 dolar ele geçirildi.

- 1 dolarlık banknotların sırrı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı zanlıların üzerinden çıkan 1 dolarlık banknotların örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddia edilmişti.

Paraların, FETÖ'nün elebaşı tarafından sözde "bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği, dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı ileri sürülmüştü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın