Gündem

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan: Bu mesele Türkiye meselesi

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, halk oylamasına ilişkin, "Bu mesele Türkiye meselesi, 15 Temmuz'u yaşayan bir milletin iradesinin yönetimine yansımasını, sistem noktasında temin etmesi meselesi." dedi.

İbrahim Yozoğlu, Onur Orhan  | 31.03.2017 - Güncelleme : 01.04.2017
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan: Bu mesele Türkiye meselesi

Sakarya

SAKARYA

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'ndaki "Yeni Anayasa ve Gençlik" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye için 16 Nisan'ın dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin son 14 yılı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin sonunda artık 2053, 2071 hedeflerinden konuşmaya başlandığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin krizle yatıp krizle kalkan, koalisyonla yatıp darbeyle kalkan bir ülkeden, hedefleri olan bir ülke haline geldiğini anlattı.

Türkiye'de parlamenter sistemin hiçbir zaman işlemediğini söyleyen Erdoğan, parlamentodan çıkan yasaların bir şekilde bürokratlarca işlemez hale getirildiğini aktardı.

"Bu ülke ne çektiyse koalisyonlardan, CHP zihniyetinden çekti"

Bilal Erdoğan, yeni sistemde yasama için ayrı, yürütme için ayrı oy kullanılacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla millet isterse yasamayla yürütme arasındaki dengeyi kendi oylarıyla sağlamış olacak. Bunu ana muhalefetin lideri anlayabilir mi? Anlayamaz ama sizler anlayın istiyorum ki anlamayanlara bunu anlatın. Onların yalanlarını, uydurmalarını yüzlerine vurun inşallah. İnsanların kafasını karıştırıyorlar. Bu işi rejim meselesi haline dönüştürmeye, partizan bir meseleymiş gibi insanlara sunmaya çalışıyorlar. Bu mesele Türkiye meselesi. Bu mesele 15 Temmuz'u yaşayan bir milletin iradesinin yönetimine yansımasını, sistem noktasında temin etmesi meselesi. Yani halkın iradesiyle yönetim arasındaki aracıları devreden çıkaracağız. Sizi sandıkta seçtiklerinizin mi yönetmesini istersiniz, tankı, topu, tüfeği, parası olduğu için güçlü olan insanların yönetmesini mi ya da ipi kimin elinde olduğu belli olmayan uşakların, ajanların yönetmesini mi? En önemlisi bu sistemde koalisyon olmayacak. Gençler koalisyon nedir bilmez. Koalisyon dediğin rezilliktir, istikrarsızlıktır, parti liderleri arasında at pazarlıklarıdır, kavgalardır. Koalisyon dediğin beceriksizliklerini ortağına yüklemektir. Büyüklerimiz daha iyi bilir, bu ülke ne çektiyse koalisyonlardan, CHP zihniyetinden çekti. Bu sistemde koalisyon yok."

Muhabir: İbrahim Yozoğlu,Onur Orhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın