Gündem

TÜGVA'dan öğrencilere yaz okulu ve doğa kampı

Türki̇ye Gençli̇k Vakfı (TÜGVA) İstanbul İl Temsi̇lci̇li̇ği̇ni̇n düzenledi̇ği̇ Yaz Okulu ve Doğa Kampı Programları başladı.

10.07.2017 - Güncelleme : 10.07.2017
TÜGVA'dan öğrencilere yaz okulu ve doğa kampı

İSTANBUL

TÜGVA'dan yapılan açıklamaya göre, geleceğin teminatı gençlerin eğitim hayatlarını destekleyecek, ahlaki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak yaz okulu ve doğa kampı programlarıyla "bir yaz bin gelecek” sloganıyla öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, merhametli, başarılı ve sorumluluk sahibi gençler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yaz tatilinin verimli bir şekilde değerlendirilmesini hedefleyen programlar yoğun ilgi görüyor.

Ortaokul öğrencilerine yönelik 28 Temmuz'a kadar sürecek Yaz Okulu Programı, İstanbul'daki 42 okulda, yaklaşık 10 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşirken, lise öğrencilerine yönelik 28 Ağustos'a kadar devam edecek Doğa Kampı Programı ise her hafta yaklaşık bin öğrenciyi ağırlayarak yaklaşık 8 bin öğrenciyi Edirne Keşan'da misafir etmiş olacak.

Gençlere unutulmaz bir yaz hedefleniyor 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün de proje ortağı olduğu ücretsiz Yaz Okulu ve Doğa Kampı Programlarıyla yaz tatilini verimli şekilde geçirecek öğrenciler, 578 kişiden oluşan alanlarında uzman kadroyla özenle hazırlanmış programlardan sonra hem eğlenmiş hem de kendini yönetmeyi bilen, saygılı, açık görüşlü, sorumluluk alan, karakteriyle, ahlakıyla ve bilgi birikimiyle, çevresine karşı farkındalık kazanan bilinçli bireyler olarak yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacak.

Yaz Okulu ve Doğa Kampı Programları, araştırmanın, öğrenmenin, kardeşliğin, muhabbetin, spor ve eğlencenin bir arada olduğu programlar çeşitli spor aktiviteleri, el sanatları, edep-adap sohbetleri, ahlak, iman, siyer, ilahi, marş, voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini golf, masa tenisi, tırmanış, doğa ve kültürel geziler, satranç, mangala, paintball gibi etkinlikleri içerisinde barındırarak gençlere unutulmaz bir yaz geçirmeyi vadediyor.

Muhabir: Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.