Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,158.50
ETH/USDT
3,392.10
BTC/USDT
65,099.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

Tunceli'de yenilenen cemevi açıldı

Tunceli'de onarımdan geçirilerek modernize edilen Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi binası, hizmete açıldı.

20.09.2017 - Güncelleme : 20.09.2017
Tunceli'de yenilenen cemevi açıldı

TUNCELİ

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve CHP'li çeşitli belediyelerin destekleriyle onarımdan geçirilerek modernize edilen Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi binası, hizmete açıldı.

Cemevi bahçesinde düzenlenen programa katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cemevi binasının bakım ve onarımdan geçirilerek modernize edilmesine destek veren belediyelere teşekkür etti.

21 Eylül'de başlayacak muharrem ayı oruçlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Altay, "Bu ülkede bin yıllık kardeşliğimizin dünya durdukça devamının bir tek yolu var. Bu kardeşlik hukukuna riayet etmek. Bizden önceki nesiller bunu pek güzel başarmıştır. Şimdi araya fitne fesat giriyor, şer odakları bu topraklarda değişik emelleri olan yabancı merkezli güç odakları elini çekmiyor. Hep birlikte bu oyunları bozmak elimizdedir ve bir şeyi de söylememiz lazım. Cemevleri yasal olarak ibadethane olarak kabul edilinceye kadar Ankara'da mecliste de çalışmalarımız, mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel de kentin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki artık Tunceli terörle değil, Munzur'uyla, Pülümür balıyla, Ovacık'ın sarımsağı, fasulyesi, nohutuyla, ters lalesiyle, birbirinden güzel değerli misafirperver insanlarıyla, bu coğrafyanın güzelliğiyle anılsın. Kısa sürede misafirlerimiz geliyor. Bugün de belediye başkanlarımız var. Onlarla da görüştük. Tabii Tunceli'yi gördükleri zaman algı değişiyor. 'Biz Tunceli'yi böyle bilmiyorduk.' Evet bilmiyordunuz. Biz de diyoruz ki gelin görün bu güzellikleri yaşayalım. Hep beraber anlatalım."

Binanın çok güzel bir görünüme kavuştuğunu belirten Sonel, "İnşallah içi de aynı şekilde olacak. Burası bir araya gelme, toplanma yeri olacak. Kültürel faaliyetler yapılacak." diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ise Anadolu coğrafyasının yüzyıllardır hoşgörünün, inançların ve özgürlüklerin toprakları olduğunu kaydetti.

Cemevinin yalnızca bir ibadet merkezi olmadığını vurgulayan Erol, "Aynı zamanda Dersim'den Türkiye'ye barışın, hoşgörünün ve insanlığın bir mesajı olarak gitmesi düşüncesindeyim. Çünkü cemevinin olduğu yerde kardeşlik vardır, huzur vardır, insanlar arasında sevgi ve saygı vardır. Bugün bunu paylaşıyoruz burada. Bu anlamda ben cemevimizin yalnızca cenaze törenlerine ev sahipliği yapan bir yer değil, Tunceli Cemevi'nin aynı zamanda bir kültür merkezi gibi burada resim sergilerinin olması gerektiğini, burada edebiyat, şiir gecelerinin, tarihin konuşulduğu, tartışıldığı birçok etkinliğin olmasını dilerim."

Muhabir: Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın