Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,818.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Türk Yıldızları İtalya semalarında

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Türk Yıldızları”, İtalya’da katıldığı hava gösterilerinde göz doldurdu.

06.09.2015 - Güncelleme : 06.09.2015
Türk Yıldızları İtalya semalarında

UDİNE

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Türk Yıldızları”, İtalya’da katıldığı hava gösterilerinde göz doldurdu.

Türkiye’nin havadaki milli takımı “Türk Yıldızları”, İtalyan Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Frecce Tricolori”nin 55'inci kuruluş yıl dönümünü ve aynı zamanda 11'inci Dünya Akrobasi Tim Pilotları buluşması için geldiği İtalya’nın Udine kenti yakınlarındaki Rivolto askeri üssünde bugün ilk gösteri uçuşunu gerçekleştirdi.

Uzun yıllar aradan sonra İtalya’da bir gösteri uçuşuna katılan Türk Yıldızları, Fransa'dan Patrouille de France, İspanya'dan Patroulla Aguila, İsviçre'den Patrouille Suisse, Finlandiya'dan Red Devils, Hırvatistan'dan Krila Oluje, Suudi Arabistan'dan Saudi Hawks, Polonya'dan Team Iskry, Finlandiya'dan Midnight Hawks ekiplerinin arasında performansıyla ilgi topladı. 

Yüzbaşı Koyunluoğlu muhabir oldu

Röportajlar sırasında Türk basın mensuplarının rolüne özenen Türk Yıldızları’nın 6 numarası solo Yüzbaşı Kemal Koyunluğu, mikrofonları eline alarak ekip üyeleriyle keyifli röportajlar yaptı.

Yüzbaşı Koyunluoğlu, Türk Yıldızları’nın en genç pilotunun Üsteğmen Gökhan Esen olduğunu belirtmesi üzerine Esen, “Timin en genç elemanıyım ama 32 yaşındayım. Buradan timin yaş ortalamanızı çıkarmanızı istiyorum” diyerek yanıt vermesi ekip içinde gülüşmelere yol açtı.

Yıldızlardan ev sahibi ülkelere dil jesti

Üsteğmen Esen’den sonra Yüzbaşı Kemal Koyunluoğlu, röportajlarına timin basın halkla ilişkiler subayı ve yıldızların gösterilerini anlatan ismi Üsteğmen Selim Şensoy ile devam etti.

Koyunluoğlu, Şensoy’a gösteriyi İtalyanca anlattığını hatırlatarak bunun nedeni sordu. Şensoy da amacının bu tarz hava gösterilerinde Türk Yıldızları’nın ev sahibi ülkeye jest yapmak istemesi olduğunu söyledi.

Türk Yıldızları, İtalya’da bugün İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Türkiye’den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün katılımıyla protokol günü düzenlenecek hava şovunda bir gösteri uçuşu daha yaptıktan sonra yurda dönecek.

Muhabir: Barış Seçkin 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın