Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Türkiye AP'de PKK ve PYD için açılan sergiyi kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda terör örgütü PKK'nın elebaşının ve söz konusu örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristlere yönelik fotoğraf sergisinin açılmasını kınadı.

13.07.2016 - Güncelleme : 13.07.2016
Türkiye AP'de PKK ve PYD için açılan sergiyi kınadı

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) terör örgütü PKK'nın elebaşının ve söz konusu örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristlere yönelik fotoğraf sergisinin açılmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AP'nin söz konusu sergiyle, hemen her gün masum insanların canını alan bir terör örgütünün propagandasına ve terörizmin teşvikine alet olduğu belirtildi.

"DEAŞ da, PKK da terör örgütleridir. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüne tercih etmek, terörizmin tüm kurbanlarının anısına saygısızlıktır. Çifte standartlar Avrupa Birliği'nin imajını ciddi biçimde zedelemektedir." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, bu konuda gerek Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğince, gerek Dışişleri Bakanlığı tarafından gereken girişimlerin yapıldığı ve tepkilerin ortaya konulduğu ifade edildi.

İlkeli yaklaşım vurgusu

"AP'de terör örgütü PKK'nın elebaşını ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılmış olmasını kınıyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, Türkiye'nin, terörizmle mücadelede ilkeli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini ve aynı şekilde Suriye'de barış ve istikrarın da ancak ilkeli bir duruşla tesis edilebileceğini her vesileyle hatırlatmayı sürdüreceği kaydedildi.

Muhabir: Fuat Kabakçı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın