Gündem

Türkiye ile KKTC arasında işbirliği protokolü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam işbirliği protokolü imzalandı.

23.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
Türkiye ile KKTC arasında işbirliği protokolü

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, protokolün birçok meselenin çözümünde rol oynayacağına inandığını belirtti.

Soylu, KKTC'li mevkidaşı Hamza Ersan Saner ile makamında bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakanlık arasında çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde konuşan Bakan Soylu, geçmişe dayalı dostluklarının olduğunu belirttiği Saner ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İşbirliği anlaşmasından büyük bir heyecan duyduğunu dile getiren Soylu, yeni Türkiye yolunda yapılan icraatleri de anımsattı.

Bakan Soylu, "İşbirliği anlaşmasının iki ülke arasında özellikle hem çalışma hem sosyal güvenlik hem de istihdam alanında iyi bir başlangıç olacağını ve bugüne kadar bazen akamete uğramış çeşitli vesilelerle önümüzde duran birçok meselenin çözümünde rol oynayacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

"Türkiye'nin sosyal güvenlik alanında dünyaya örnek olacak tecrübeleri var"

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner de Türkiye'nin sosyal güvenlik alanında dünyaya örnek olacak tecrübeleri olduğunu belirterek, "Bugün iki ülke arasındaki bu protokolle anavatanın tecrübelerinden ne kadar faydalanabilirsek, ülkemizde o kadar doğru işler yapma yolunda ciddi adımlarla ilerleriz. Bu imzalayacağımız protokol ne benim ne de Sayın Bakanın imzalayacağı ilk protokol değildir, son da olmayacaktır. Burada ortak bir hedefimiz var. İnsanımıza daha doğruyu, daha güzeli ve en iyiyi götürme adına sosyal güvenlik alanında ortak olarak yapacağımız bu çalışma, en iyi tecrübeleri paylaşabilmeyi içerecektir." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın