Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,209.82
ETH/USDT
3,574.50
BTC/USDT
70,538.00
BIST 100
9,043.31
Gündem

Türkiye ve AB'den uzmanlar vize serbestisini görüşecek

Türkiye ve AB'den uzmanlar gelecek hafta bir araya gelerek, vize serbestisi başta olmak üzere ilişkiler bağlamında gündemdeki konuların ele alınacağı bir görüşmede görüşme gerçekleştirecek.

Nazlı Yüzbaşıoğlu  | 27.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
Türkiye ve AB'den uzmanlar vize serbestisini görüşecek

Antalya

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın görüşmesinde, Türkiye ve AB'den uzmanların haftaya bir araya gelmesi konusunda mutabakata varıldı.

Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Programının Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı için Antalya'da bulunan Çavuşoğlu ile Çelik, Timmermans ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Türkiye ile vize serbestisi başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri bağlamında gündemde bulunan konular ele alındı.

Yapıcı ve verimli geçtiği öğrenilen üçlü görüşmede, Türkiye ve AB'den uzmanların gelecek hafta bir araya gelerek izlenecek yol haritasını belirlemeleri, ardından bakanlar Çavuşoğlu ve Çelik'in, Timmermans ile tekrar bir araya gelmeleri kararlaştırıldı.

Görüşmede, üzerinde görüşülen ve uzlaşılan konular hakkında liderler seviyesinde bir araya gelinebileceği konusu da ele alındı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın