Gündem

Türkiye'nin su politikasına yön veren laboratuvar

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki kalıntı analiz laboratuvarında her gün Türkiye genelinden 100 su örneğine bakılıyor ve Türkiye’nin su politikası bu verilerle şekilleniyor.

01.08.2017 - Güncelleme : 01.08.2017
Türkiye'nin su politikasına yön veren laboratuvar

İZMİR

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki kalıntı analiz laboratuvarında her gün Türkiye genelinden 100 su örneğine bakıldığı bildirildi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2011'den bu yana sudaki ağır metal analizlerini bünyesinde kurduğu özel laboratuvarda yapan DSİ 2. Bölge Müdürlüğünün haziran ayı başından bu yana suda pestisit (kalıntı) analizleri yaptığı belirtildi.

DSİ bünyesindeki tek faal fosforlu pestisit analiz laboratuvarı olan tesise Türkiye’nin dört yanından numune geldiği ifade edilen açıklamada, su örneklerinde zirai ilaç, böcek ilacı ve kimyasal madde kalıntılarının arandığı kaydedildi.

Tek numunede yaklaşık 150 parametreye bakıldığı, bir örneğin incelemesinin 13 dakika sürdüğü, laboratuvarda son iki ayda 3 bin su numunesinin incelendiği ifade edilen açıklamada, her gün ortalama 100 su örneğinde inceleme yapılan sonuçların DSİ veri tabanına işlendiği, Türkiye’nin su politikası ve yatırım programlarının o veriler ışığında şekillendiği bildirildi.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın