Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.30
BTC/USDT
70,093.00
BIST 100
9,138.11
Gündem, arşiv

Türkiye'nin yardım eli Nepal'e uzandı

TDV, Nepal'deki depremin ardından bölgeye insani yardım ekibi gönderdi. Türk Kızılayı ise deprem bölgesine bin çadır gönderme kararı aldı.

27.04.2015 - Güncelleme : 27.04.2015
Türkiye'nin yardım eli Nepal'e uzandı

ANKARA

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar başkanlığında toplanan yönetim kurulunun, son 80 yılın en büyük deprem felaketine uğrayan Nepal'e yapılabilecek yardımları değerlendirdiği belirtildi.

Türk Kızılayı'nın, evleri yıkılan on binlerce kişinin yaralarına merhem olabilmek adına, en kısa zamanda 5 bin kişinin barınmasına imkan verebilecek bin çadırı Nepal'e gönderme kararı aldığı ifade edildi. 

Farklı barınma imkanlarının da Nepal Kızılhaçı ile değerlendirildiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türk Kızılayı ekipleri felaketin hemen ardından Nepal'e giderken, beraberlerinde götürdükleri battaniye ve gıda kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Bin battaniyeyi Nepal Kızılhaçı yetkililerine teslim eden Kızılay ekipleri, yaklaşık 6 tonu bulan gıda maddelerini ise depremzedelere dağıttı."

Açıklamada ifadelerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, "Dünyanın yeniden birlik olması gerekiyor. Biz Türkiye ve Türk Kızılayı olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." ifadelerine yer verdi. 

Akar, Türk Kızılayı'nın Nepal'deki çalışmalarına destek olmak isteyenlerin, tüm bankalardaki Kızılay bağış hesapları, www.kizilay.org.tr internet sitesi ve 2868 SMS bağış hattını kullanabileceğini hatırlattı.

TDV Nepal'e insani yardım ekibi gönderdi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV), Nepal'deki depremin ardından bölgeye insani yardım ekibi gönderdiği bildirildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, ilk etapta battaniye, çadır ve temel gıda maddelerinden oluşan yardım malzemelerinin, deprem mağdurlarına ulaştırılmasına öncelik verildiği, ilerleyen zamanlarda da yıkılan cami ve minareler için çalışma yapılacağı ifade edildi. 

Açıklamada görüşüne de yer verilen TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Nepal’de yaşanan depremi yakından takip ettiklerini, acil insani yardım ulaştırmaya öncelik verdiklerini belirtti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın