Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.60
BTC/USDT
70,462.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış saldırıdır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın hava sahası ihlaline ilişkin, "'Rusya Türkiye gibi bir dostunu da kaybederse çok şey kaybeder" dedi.

06.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
'Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış saldırıdır'

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Belçika Başbakanı Charles Michel ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya'nın hava sahası ihlalini değerlendirdi.

Suriye krizine yönelik farklı yaklaşımlar olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Suriye krizi, savaşın sona ermesi, Esed'in artık burayı bırakıp gitmesi noktasında hassasiyeti olanlar var, olmayanlar var. 350 bin insanın ölümüne neden olan bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye'nin başındadır ama bunu korumaya çalışanlar var. İran bunlardan bir tanesidir. Rusya bunlardan bir tanesidir. Bunu koruma çalışanlar işte şu anda Rusya'nın Suriye'de yaptığı ve orada kendine ait bir üs hazırlama gayreti ve bunun yanında bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı. Bu tabii NATO'nun da dün biliyorsunuz bu konuyla ilgili sert bir ültimatomuyla karşılık bulmuştur. Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değil."

"Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış saldırıdır"

NATO'nun, Rusya'nın hava sahası ihlaline ilişkin tavır aldığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

Nitekim dün bu konuyla ilgili evvelsi gün de ne yazık ki arzu etmediğimiz bazı adımlar atılma durumundadır ve bunu kabullenmek özellikle Türkiye'ye yakışmayacağı gibi NATO'nun da kendi prensiplerinin tamamen dışındadır ve dolayısıyla da buna karşı tavrını NATO almıştır ve bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum, çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış saldırıdır, bunun bilinmesi lazım.

Buna karşı tavrını NATO almıştır, bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış bir saldırıdır, bunun bilinmesi lazım. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda bir çok işbirliği yapmış dostunu da kaybederse çok şeyi de kaybeder, bunu da bilmesi lazım."

"Kürt vatandaşlarım benim vatandaşlarımdır"

Erdoğan, "Benim Kürt vatandaşlarımla bölücü terör örgütü PKK aynı değildir. O ayrıdır o ayrıdır. Kürt vatandaşlarım benim vatandaşımdır, onlara hizmet etmek de bizim görevimizdir. Bugüne kadar bu hizmeti cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekliyle biz yaptık, hala da yapıyoruz, yapacağız" dedi.

"DAİŞ ile savaşıyor diye El Nusra iyi oluyor mu?"

Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"DAİŞ terör örgütüyle bunun yanında PKK, DHKP-C, bütün bu terör örgütleriyle bir ortak mücadele platformunun oluşması lazım. 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' anlayışı olmaz. El Nusra terör örgütü, ne deniyor, DAİŞ'e karşı o da savaşıyor. DAİŞ ile savaşıyor diye El Nusra iyi oluyor mu? Ama PYD ve PKK, DAİŞ ile savaşıyor diye onu dost olarak ilan edenler var. Böyle bir yanlışlık olamaz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın