Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.50
BTC/USDT
69,811.00
BIST 100
9,093.34
Gündem

Ukrayna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki iş birliğini geliştirmek istediklerini bildirdi.

22.06.2017 - Güncelleme : 22.06.2017
Ukrayna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

BURSA

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki iş birliğini geliştirmek istediklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Andrii Sybıha ve beraberindeki heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile tarihi belediye binasında bir araya geldi.

Bursa'da, Ukrayna Fahri Konsolosluğunun açılması hazırlıkları çerçevesinde kenti ziyaret eden Büyükelçi Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki diyaloğu geliştirmek istediklerini vurguladı.

Yaklaşık bin Ukraynalının kentte yaşadığını belirten Sybıha, şunları kaydetti: 

"Bursa ile sanayi konusunda iş birliğini hedefliyoruz. Bursa'nın Ukrayna'daki 2 şehirle kardeşliği var. Bizler de şehirler arasında ilişkileri geliştirelim istiyoruz. Bursa'daki başarılı başkanlığınız için tebrik ediyorum. Şehirdeki düzen hissediliyor. Her zaman iş birliğine hazırız. Bursa'daki iş dünyasının Ukrayna'ya, Ukrayna'daki iş dünyasının da Bursa'ya gelmesini istiyoruz. Bu yüzden fuar gibi organizasyonlarla, sanayi şehri olan Bursa ile ilişkileri canlandırmak istiyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de doğal güzelliklerinden yerli üretime kadar her konuda örnek olan Bursa'da, sanayide önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, "Büyükelçimizi Bursa'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Ukrayna, yüzyıllardır köklü ilişkilerin olduğu kardeş, dost ülke. Bizim için de komşularımız önemli. İki ülke için ilişkilerin iyi olmasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın