Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.60
BTC/USDT
70,248.00
BIST 100
9,138.19
Gündem

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Denizcilik sektörünün büyümeye ihtiyacı var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, denizcilik sektörünün büyümeye ihtiyacı olduğunu belirterek, uluslararası geçerliliği olan sektörlerin başında denizciliğin geldiğini söyledi.

14.07.2016 - Güncelleme : 14.07.2016
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Denizcilik sektörünün büyümeye ihtiyacı var

Istanbul

İSTANBUL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, denizcilik sektörünün büyümeye ihtiyacı olduğunu belirterek, uluslararası geçerliliği olan sektörlerin başında denizciliğin geldiğini söyledi.

Mezunu olduğu İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nin Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine katılan Arslan, konuşmasına, mezun öğrencileri tebrik ederek başladı.

Arslan, dün akşam Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü, kendisine buraya geleceğini söylediğini ifade ederek, Yıldırım'ın hocaları, mezun öğrencileri ve onların ailelerini tebrik etmek adına selamlarını ilettiğini, meslektaşlarına çıktıkları bu yolda başarılar dilediğini bildirdi. 

Arslan, öğrencilerin yeni bir yolun başında olduğunu, çıktıkları yolda mühendislerin bütün sorunları çözmesinin beklendiğini kaydederek, sorunun çözüme ulaşmasının önem taşıdığını, üniversitenin bu eğitimi fazlasıyla verdiğini söyledi.

Bu mesleğin sadece tersanede gemi inşa etmek manasına gelmediğini belirten Arslan, sektörün bütün alanlarını ilgilendirdiğini ifade etti.

Arslan, öğrencilere hitaben, "Hangi yılgınlıkla karşılaşırsanız karşılaşın, hangi zorlukla uğraşırsanız uğraşın burada bir çözüm var. Bu çözümü siz bulacaksınız. Bu yolda ilerleyin." şeklinde konuştu. 

"Denizcilik sektörü çok önemli"

Ahmet Arslan, sektörün İTÜ mezunlarından çok şey beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sektörün büyümeye ihtiyacı var. 'Uluslararası geçerliliği olan sektörleri sayın' deseler, başında denizcilik geliyor. İster tersanesi, ister armatörlüğü, ister işletmesi, ister gemi inşaatı ile denizcilik sektörü uluslararası bir sektör... Denizcilik sektörü dünya taşımacılığının yüzde 80'i, dünya ticaretinin yüzde 60'ı. Hangi sektörde iş yaparsanız yapın olmazsa olmaz ulaştırma, denizcilik ve haberleşme. Ancak bunun da olmazsa olmazı meslektaşlarımız. Bunu da bilin. Bizim mesleğimiz bu ülke açısından çok önemli. Mesleğimiz, Ulu Önder Atatürk'ün ortaya koyduğu hedeflere ulaşmak adına olmazsa olmaz. Bu ülke, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve sonrası için hedefler ortaya koydu. Bu hedefleri gerçekleştirmenin yolu bizim mesleğimizden geçiyor. Dolayısıyla sizlerden beklentimiz çok yüksek." 

Muhabir: Uğur Aslanhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın