Gündem

'Umutlar bize bağlanmış vaziyette'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Prof. Dr. Görmez,"Yeryüzündeki tüm Müslüman coğrafyada umutların bize bağlandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Umutlar bize bağlanmış vaziyette." dedi.

25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
'Umutlar bize bağlanmış vaziyette' Fotoğraf: Uğur Subaşı/AA

Sakarya

SAKARYA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Yeryüzündeki tüm Müslüman coğrafyada umutların bize bağlandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Umutlar bize bağlanmış vaziyette." dedi.

Görmez, Sapanca ilçesindeki Çok Amaçlı Yatılı Hafızlık Kuran Kursunun açılışına katıldı. Görmez, açılışta yaptığı konuşmaya, Van'ın Çaldıran ilçesinde şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Kur'an-ı Kerim'in önemine işaret eden Görmez, anlamadan ve yaşamadan bu kitabın yüceliğinden istifade edilemeyeceğini söyledi.

Bu kurslarla ilgili, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yeni bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Görmez, "Hep birlikte hafızlık yaptırdığımız kurslarda sadece Kur'an'ı güzel okumak anlamını taşıyan fem-i muhsin'i değil, Kuran'ı anlama manasında olan fehm-i muhsin'i, yani anlamalarını da sağlayacak bir programla, çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i okurken aynı zamanda en güzel şekilde anlatacak seviyeye gelmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz." diye konuştu.

Görmez, bu kurslarda öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyup, anlamasını ve bu kitabı yaşamalarını öğretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

"Kitap kainattan ayrılmaz"

İslam aleminde yaşanan sorunlardan bir tanesinin de kitabı kainattan ayırmak olduğunu ifade eden Görmez, şunları kaydetti:

"Kitap, kainattan ayrılmaz. Biz burada her yıl 100'ü aşkın ülkede görev yapan Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileriyle bir araya gelip bir yıllık süre içerisinde yurt dışında neler yaptık, eksiklerimiz ne ve neler yapmamız gerektiğini değerlendirmek üzere bir araya geliyoruz. Bu yıl üzerinde durduğumuz konu Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri. Sadece ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz değil, ülkemiz üzerinden Avrupa'ya geçen 1 milyonu aşkın Suriyeli kardeşlerimize oradaki vatandaşlarımızın nasıl sahip çıkması gerektiğini, onların orada kendi kimliklerine, kendi dinlerine bağlı kalarak hayatlarını idame ettirmelerini nasıl sağlayabiliriz; oradaki kamplara giderek, onların camilerimize gelip cuma namazlarını kılmalarına nasıl yardımcı olabiliriz, Kur'an-ı Kerim eksiklerini nasıl karşılayabiliriz, bu konular üzerinde bir araya geldik. Yeryüzündeki tüm Müslüman coğrafyada umutların bize bağlandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Umutlar bize bağlanmış vaziyette."

Muhabir: Uğur Subaşı,Onur Orhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.