Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.79
ETH/USDT
3,570.60
BTC/USDT
70,797.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Üniversiteliler için 250 bin kapasiteli yeni yurtlar açılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Aksu, Türkiye genelinde 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılması için gün sayıldığını bildirdi.

Selma Kasap, Merve Yıldızalp  | 04.05.2016 - Güncelleme : 05.05.2016
Üniversiteliler için 250 bin kapasiteli yeni yurtlar açılacak

Ankara

ANKARA - Selma Kasap/Merve Yıldızalp

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, yurt kapasitesinin 2018 sonu itibarıyla 700 bine çıkartılmasının hedeflendiğini söyledi.

Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt yerleştirme konseptlerini değiştirdiklerine işaret ederek daha önce sadece eylül ayında hizmete açılan yurtların artık yıl içinde de hizmete açıldığını, bu yurtlara yedekte bekleyen öğrencileri ivedilikle davet ettiklerini söyledi.

Aksu, şöyle devam etti:

"İnşallah 2017'nin sonunda Türkiye'de öğrenci yurdu ihtiyacı büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Hiç ara vermediğimiz yatırımlarımıza, çok hızlı devam ediyoruz. KYK'nin 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen, planlanan ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasite, hizmete açılmak için gün sayıyor. Şu an itibarıyla Türkiye'de birkaç ilin dışında yedek sırası bekleyen öğrencimiz de kalmadı. Yedek sırası bekleyen öğrencilerin bulunduğu iller İstanbul, Ankara, Isparta, Bolu, Konya ve Kıbrıs'taki yurtlarımız."

"Spor Kulübü faaliyetlerine devam edecek"

Yurtların konseptini değiştirdiklerini anlatan Aksu, büyük kampüslü yurtlara geçiş yaptıklarını söyledi. Aksu, öğrencinin bütün ihtiyaçlarına cevap veren, sosyal ve sportif alanlarla donatılan yeni yurtların hizmete girdiğini vurguladı.

Aksu, bu yılın eğitim öğretim döneminin başında kurdukları KYK Spor Kulübü'nün de gelecek yıldan itibaren 12 dalda faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın