Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,575.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Ünlüler "sanal casus" mağduru

Kamu kurumları, siyasiler, oyuncu ve şarkıcıların da aralarında olduğu binden fazla web sitesini hackleyen 5 kişi, "sanal casus" operasyonu kapsamında adliyeye sevk edildi.

16.08.2012 - Güncelleme : 16.08.2012
Ünlüler "sanal casus" mağduru

İZMİR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ''Sanal Casus'' adlı internet sitesi üzerinden cep telefonu dinleme programı sattığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden, B.K. (27), F.K (29), B.K. (21), M.D. (16) ve S.K'nin (22) emniyette ifadelerinin alınması tamamlandı. 
Sorgusu tamamlanan zanlılar, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üyesi olmak'', ''özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal'', ''bilişim sistemlerine izinsiz girmek ve verileri değiştirmek'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. 
''Suç örgütü lideri'' olarak gözaltına alının internet sitesi sahibi O.G'nin ise emniyetteki işlemler sırasında daha önceden geçirdiği beyin rahatsızlığına bağlı olarak yaşanan sağlık sorunu nedeniyle, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı, daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi. 
Öte yandan, soruşturma kapsamında suç örgütü üyelerinin bilgisayarlarında ortaya çıkan bilgilere göre, zanlıların, siyasi partiler, resmi kurumlar ve tanınmış kişilerin de olduğu binden fazla web sitesini hackledikleri ve verileri değiştirdiklerinin belirlendiği kaydedildi. 
Hacklenen internet siteleri arasında AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir İl Başkanlığı, MHP Yenişehir İlçe Başkanlığı, AK Parti Kurtalan ve Keçiören ilçe başkanlıkları, Atılım ve Beykent üniversiteleri, Kırıkkale Valiliği, Elmalı Müftülüğü, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası ile oyuncu Beren Saat'in hayran sayfası ile şarkıcısı Hilal Cebeci'nin internet sitelerinin yer aldığı belirtildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın