Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,215.50
ETH/USDT
3,570.70
BTC/USDT
70,424.00
BIST 100
9,044.54
Gündem

Ürdün'deki İhvan'ın eski yöneticilerinden Felahat: Türkiye tüm dünya için ilham kaynağı

Ürdün'deki İhvan'ın eski yöneticilerinden Felahat, "Türkiye tecrübesi sadece İslam âlemi değil tüm dünya için bir ilham kaynağıdır." dedi.

25.10.2017 - Güncelleme : 25.10.2017
Ürdün'deki İhvan'ın eski yöneticilerinden Felahat: Türkiye tüm dünya için ilham kaynağı Fotoğraf: AA/Shadi Nsoor

AMMAN - Laith Joneidi/Said İbicioğlu

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) eski yöneticilerinden Salim el-Felahat, Türkiye'nin tüm dünyaya ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Ürdün'de "Ortaklık ve Kurtuluş" adıyla yeni bir siyasi parti kuran Felahat, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kısa sürede kimsenin inkâr edemeyeceği şekilde ilerleme kaydettiğini belirtti.

"Türkiye verimli bir ülke haline geldi"

"Türkiye tecrübesi sadece İslam âlemi değil tüm dünya için bir ilham kaynağıdır." diyen Felahat, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi 2002 seçimleri öncesi ve sonrasında ziyaret ettim. Ülkede bazı Arap liderlerin iktidar süresinin neredeyse çeyreğinden daha az bir sürede önemli başarıların elde edildiğini gördüm. Türkiye, yatırım imkânları sunan, sanayi, tarım ve diğer sektörlerde vatandaşlarına destek veren üretken ve verimli bir ülke haline geldi."

Felahat, Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu, inaçlarının gereğini yaşamak isteyenlere hiçbir zorluk çıkarmadığını vurgularken, "Türkiye tecrübesi halen baskı altında. Belki de dostundan çok düşmanı vardır ama bütün bunlara rağmen Türkiye birçok önemli konuda büyük başarılar elde etti." diye konuştu.

Yeni parti İhvan'dan bağımsız olacak

Salim el-Felahat, yeni kurduğu "Ortaklık ve Kurtuluş" partisinin faaliyete başlamak için henüz izne sahip olmadığını, başvurularına yanıt beklediklerini dile getirdi.

Yeni partinin İhvan'dan bağımsız olacağını, ancak İhvan karşıtı bir çizgi de izlemeyeceğini belirten Felahat, "Sivil, demokratik, entelektüel ve önyargısız bir parti olacak. İnanç ve ideolojiye kendi görüşünü inkâr etmeden saygı gösteren bir çizgide yürüyecek." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın