Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.10
BTC/USDT
69,851.00
BIST 100
9,098.67
Gündem

Van'da askeri araca terör saldırısı: 1 şehit, 3 yaralı

Van'ın İpekyolu ilçesinde teröristlerce askeri zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda, bir asker şehit oldu, biri asker, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

26.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Van'da askeri araca terör saldırısı: 1 şehit, 3 yaralı

VAN

Van'ın İpekyolu ilçesindeki terör saldırısında bir asker şehit oldu, biri asker, 2'si polis 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Hacıbekir mahallesinde barikat kurarak iki aracı ateşe veren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon gerçekleştirildi.

Polis ekiplerine takviye amaçlı bölgeye sevk edilen zırhlı askeri araca teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda araçtaki bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, teröristlere yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

Yola döşenen bomba patladı: 1 ölü, 1 yaralı

Öte yandan, saldırının ardından süren operasyonda, PKK terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen bombanın patlaması sonucu ise bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Hacıbekir Mahallesi'nde barikat kurarak iki aracı ateşe veren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyon ise devam ediyor. Operasyon kapsamında mahallede giriş çıkışların kontrollü şekilde sağlandığı öğrenildi.

Polis ekiplerine takviye amaçlı bölgeye sevk edilen zırhlı askeri araca teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlenmiş, saldırıda araçtaki bir asker şehit olmuş, bir asker yaralanmış; ardından yaşanan çatışmada ise 2 polis memuru yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın